Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 mai 2015 - Anul XX, nr. 122 (5934)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Liga a III-a

Azi e zi de sărbătoare la Pojorâta, toată suflarea este pe stadion pentru un moment de istorie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toată suflarea comunei Pojorâta este racordată astăzi la importanţa evenimentului care va avea loc pe stadionul din localitate, cu începere de la ora 18.00, când echipa pregătită de Dănuţ Mândrilă, Bucovina, va încerca să producă o minune şi să promoveze în eşalonul al doilea al fotbalului românesc. Ar fi cu adevărat o performanţă istorică pentru echipa unei comune cu doar 3.000 de locuitori, care în urmă cu doar trei ani activa în Liga a IV-a suceveană şi de aceea interesul pentru acest meci este unul pe măsură. Adversara bucovinenilor va fi Ştiinţa Miroslava, tot o formaţie care provine din mediul rural, numai că respectiva aşezare din vecinătatea Iaşului este una dintre cele mai mari şi mai bogate comune din România, fiind alcătuită din nu mai puţin de 13 sate. Cu cât ne apropiem de ora meciului aceste informaţii se transformă însă în simple detalii, promovarea urmând să fie decisă bărbăteşte, într-un meci de care pe care, de cei 22 de jucători care vor intra pe teren. Tehnicianul Pojorâtei spune că cele două combatante sunt de valori sensibil egale şi nu există o favorită clară înaintea acestei dispute. „Cred că şansele sunt de 50 – 50 la sută. Noi avem avantajul publicului şi al terenului propriu, iar ieşenilor le-ar fi bun şi un rezultat de egalitate. De aceea trebuie să intrăm foarte concentraţi pe teren ca nu cumva să primim vreun gol care să ne complice situaţia”, a precizat Mândrilă.

Acesta spune că atmosfera în lot este una foarte bună, toţi jucătorii sunt conectaţi la importanţa evenimentului şi speră ca cei mai tineri şi lipsiţi de experienţă să nu fie copleşiţi din punct de vedere emoţional. „Acum ne aflăm în faţa unei performanţe istorice, ca o echipă mică ca a noastră, din mediul rural, să ajungă să promoveze în eşalonul al doilea al fotbalului românesc. Noi nici nu ne gândeam la începutul sezonului că e posibil aşa ceva şi doar munca depusă şi rezultatele obţinute ne-au adus în această postură. Sunt sigur că toată lumea este conştientă de importanţa acestui joc, pentru că nu poate exista motivaţie mai mare decât simplul fapt că am ajuns până aici, să jucăm cu promovarea pe masă la noi acasă, pe un stadion arhiplin, în faţa unui public efervescent care ne va împinge spre victorie”, a declarat antrenorul Bucovinei, Dănuţ Mândrilă.

 

Mândrilă: „Promovarea ar fi încununarea muncii din ultimii 3 ani”

În vârstă de 41 de ani, tehnicianul formaţiei din Pojorâta se află în faţa celei mai importante performanţe din carieră. „Pentru mine ca antrenor o eventuală promovare în al doilea eşalon al fotbalului românesc ar reprezenta o satisfacţie enormă, în condiţiile în care am preluat echipa din Liga a IV-a. Ar fi o încununare a muncii din ultimii trei ani”, a precizat Dănuţ Mândrilă. Originar din Fundu Moldovei, acesta a evoluat ca jucător în primele trei eşaloane valorice din România, pentru echipe precum Dacia Unirea Brăila, FC Maramureş Baia Mare, Dorna Vatra Dornei sau Rarăul Câmpulung Moldovenesc.

Gruparea suceveană a ajuns la distanţă de o singură victorie de Liga a II-a bazându-se pe un lot de jucători cu o medie de vârstă de 23,8 ani, care se prezintă astfel: Jean Turiţă, Sergiu Mureşan şi Ionuţ Puianu – portari; Nicuşor Kuruc, Daniel Cristescu, Aurel Prundean, Vlăduţ Patca, Ionuţ Duţică, Octavian Vârlan, Sebastian Rus, Vlad Stănescu, Paul Colţa, Valentin Buhăceanu, Alin Pădurariu, Teodor Tivodari, Romeo Iuga, Alin Răzlog, Alexandru Bolbos, Ciprian Ioniţă, Michael Cherariu, David Platon, Ionuţ Cuciureanu şi Valentin Balatici – jucători de câmp.

Majoritatea componenţilor lotului sunt suceveni proveniţi din diferite zone ale judeţului, însă există în cadrul echipei şi o importantă legiune bistriţeană formată din opt fotbalişti: Mureşan, Patca, Rus, Colţa, Pădurariu, Bolbos, Platon şi Balatici.

Cel mai bun jucător al Bucovinei în acest sezon poate fi considerat Valentin Buhăceanu. La doar 21 de ani ai săi, atacantul originar din Vatra Dornei conduce în ierarhia golgeterilor din Seria I cu 18 goluri marcate. Pe locul al patrulea în acest clasament regăsim un alt fotbalist al Pojorâtei, este vorba de Sebastian Rus, cu 13 reuşite.

O singură absenţă importantă are Bucovina pentru confruntarea de astăzi, în persoana fundaşului Nicuşor Kuruc, care va lipsi din cauza cumulului de cartonaşe galbene.

 

Ieşenii spun că va câştiga echipa cu psihicul mai puternic

Adversara de astăzi a Bucovinei, Ştiinţa Miroslava, părea la un moment dat scăpată în câştigătoare a biletelor pentru Liga a II-a, numai că a venit eşecul surprinzător din runda precedentă, de pe teren propriu, cu Sepsi Sfântu Gheorghe, astfel că deznodământul luptei pentru promovare urmează să se decidă astăzi, pe cocheta arenă din Pojorâta. Dezamăgirea în tabăra ieşeană după acel insucces a fost enormă, însă antrenorul Cristian Ungureanu şi elevii săi au încercat în ultimele zile să uite tot ce s-a întâmplat atunci şi să se concentreze exclusiv asupra confruntării cu Bucovina. „Vă daţi seama că suntem puţin dezamăgiţi. Am avut mult de lucrat la moralul jucătorilor, dar eu zic că am reuşit să-i remontez din punct de vedere psihic, aşa că venim cu încredere la Pojorâta. Sunt sigur că toţi jucătorii înţeleg foarte bine importanţa acestui meci, pentru că nu cred că există vreunul care să prefere să continue în anonimatul Ligii a III-a în loc să evolueze în eşalonul al doilea. O promovare reprezintă un punct de referinţă în cariera oricărui fotbalist sau antrenor. În condiţiile în care ambele formaţii sunt de valori asemănătoare, la finalul partidei de astăzi se vor bucura cei cu pshicul mai puternic”, a declarat tehnicianul Ştiinţei Miroslava.

 

Primarul Bogdan Codreanu povesteşte cum a început totul

Nu putem vorbi despre această confruntare fără a-l aminti pe Bogdan Codreanu, omul care a stat în spatele ambiţiosului proiect fotbalistic de la Pojorâta. Primarul comunei de la poalele Giumalăului a canalizat în jurul său ambiţia şi determinarea oamenilor din Bucovina de Munte, implicându-se activ în consolidarea acestui proiect, cărămidă cu cărămidă. Faptul că Pojorâta, o comună cu doar 3.000 de locuitori, a ajuns ca în doar trei ani să bată la porţile eşalonului secund nu este întâmplător. Astfel, echipa a doua a clubului conduce în prezent ierarhia Ligii a IV-a sucevene, iar echipa de juniori D a clubului a câştigat detaşat campionatul judeţean. Între timp, în locul terenului comunal pe care în trecut se jucau partide de Liga a IV-a şi a V-a a răsărit o arenă cochetă, care cu mici retuşuri poate găzdui chiar meciuri din cel de-al doilea eşalon. Toată această nebunie cu fotbalul la Pojorâta a început însă din senin, fără nimic premeditat.

„Era în vara anului 2012 şi din cauza numărului redus de echipe, conducerea de atunci a Asociaţiei Judeţene de Fotbal ne-a invitat să participăm în Liga a IV-a. Ţin minte că discutam acest subiect cu viceprimarul Vladimir Cîrloanţă şi cu actualul preşedinte al clubului, Lică Supernat, iar la masă mai era un tânăr om de afaceri din comună. Nu s-a luat atunci nici o decizie în acest sens, numai că a doua zi m-am trezit la uşă cu respectivul om de afaceri şi cu alţi 20 de săteni cu oarecare dare de mână, pe care acesta din urmă îi convinsese să se implice în susţinerea unei echipe de fotbal. Şi pentru că nu doream să ne facem de râs, am ales un antrenor serios şi de mare caracter, în persoana lui Dănuţ Mândrilă, care s-a ocupat personal de închegarea lotului de jucători”, a declarat primarul Bogdan Codreanu.

Iar rezultatele au apărut imediat, urmarea fiind că lumea a început să vină în număr cât mai mare la stadion. Fenomenul fusese creat.

„După ce am reuşit să ne menţinem etape bune în plutonul fruntaş, lumea a început să vorbească mai întâi în glumă şi apoi din ce în ce mai serios despre promovare. Eu nu mă gândeam că este posibil acest lucru şi am început să cred că se poate abia după ce am câştigat titlul judeţean şi ne-am văzut la baraj. A fost o bucurie enormă după ce am învins pe Viitorul Târgu Frumos, campioana Iaşului, în meciul decisiv de la Dorohoi”, a precizat primarul din Pojorâta.

 

Echipa de fotbal a devenit mândria locuitorilor din Pojorâta

Imediat au început însă să circule fel de fel de zvonuri, unul dintre acestea dând ca sigur vânzarea locului în Liga a III-a. „La auzul acestor veşti am fost asaltat de oamenii din comună, care n-ar fi conceput aşa ceva. Noi însă ne informasem deja la Federaţie despre modernizările care trebuie să le efectuăm la stadion, astfel încât să putem juca meciurile de campionat la Pojorâta. Încă de a doua zi viceprimarul a plecat la stadion să dărâme gardul, iar până după amiază i se alăturaseră deja 40 de voluntari. În trei luni de zile am mărit considerabil dimensiunile suprafeţei de joc, iar pentru a fi posibil acest lucru am desfiinţat o uliţă comunală şi am mutat câţiva stâlpi de telegraf. S-a construit o nouă clădire pentru vestiare, o tribună acoperită cu scaune de plastic, s-a montat un gard nou şi o tabelă de marcaj modernă. Venea din ce în ce mai multă lume să ne ajute, şi nu numai de pe raza comunei Pojorâta, astfel că o bună parte din materialele necesare a venit sub formă de sponsorizări”, a mărturisit Bogdan Codreanu.

Echipa nu a rămas datoare după acest efort colectiv şi după demonstraţia de susţinere pe care a primit-o din partea comunităţii locale. După un prim sezon în care s-a clasat în prima jumătate a clasamentului, Bucovina a mărit turaţia în acest sezon, ajungând să joace astăzi cu promovarea pe masă. Firesc, lumea se întreabă ce se va întâmpla în cazul unui deznodământ fericit, dacă micuţa localitate suceveană va putea să susţină costurile mult mai mari ale unei participări în Liga a II-a, într-o companie selectă cu Rapid Bucureşti, Oţelul Galaţi sau Ceahlăul Piatra Neamţ.

„Din punct de vedere regulamentar, dimensiunile terenului sunt OK. Ne-ar mai trebui 500 de locuri în tribună şi o extindere la clădirea vestiarelor, lucruri nu imposibil de realizat. În privinţa finanţării de care avem nevoie să ştiţi că avem şi noi planurile noastre, am iniţiat o serie de contacte, nu stăm cu mâinile în sân. Dar, deocamdată, nu are rost să ne gândim aşa departe, pentru că mai avem un meci de câştigat. Sunt optimist şi am încredere că tot ce s-a întâmplat până acum n-a fost întâmplător. Sunt sigur că Dănuţ Mândrilă şi băieţii lui vor scrie istoria până la capăt”, a concluzionat Bogdan Codreanu.

La final acesta a ţinut să mulţumească sponsorilor echipei din ultimii trei ani: Primăria Comunei Pojorâta şi Consiliul Local, Hotel Toaca Bellevue, Hotel Zimbru, Cabana Rarău, Grupul de Firme Calcarul, Casa Design, Maghebo SRL, Compania de Construcţii Feroviare SA, Herman Prod SRL, Romhis Import Export, SC Euro Vaskomih, SC Raiflordan, Ocolul Silvic Pojorâta, Discoteca MoxDan.

 

Clasament

1       Ştiinţa Miroslava          21     16     1       4       42-17          49    
2       Bucovina Pojorâta        21     15     3       3       51-24          48    
3       Sepsi Sfântu Gheorghe 21     13     4       4       36-14          43    
4       Aerostar Bacău    22     12     2       8       35-31          38    
5       Cetatea Târgu Neamţ    21     10     7       4       35-24          37    
6       SCM Petrotub Roman 21     10     2       9       37-28          32    
7       Csikszereda Miercurea Ciuc    21     7       5       9       28-32          26    
8       CSM Paşcani       22     6       7       9       30-32          25    
9       Bucovina Rădăuţi         21     6       7       8       28-40          25    
10     Sporting Lieşti     21     4       3       14     24-45          15    
11      FC Zagon   21     2       4       15     15-49          10    
12     Ceahlăul II Piatra Neamţ        21     2       3       16     19-44          9 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Azi e zi de sărbătoare la Pojorâta, toată suflarea este pe stadion pentru un moment de istorie.
 Vizualizări articol: 4671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Azi e zi de sărbătoare la Pojorâta, toată suflarea este pe stadion pentru un moment de istorie5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tochitură moldovenească Reţeta aceasta este atât de populară pe plaiurile moldoveneşti, încât nu există gospodină care să nu ştie să o pregătească. Secretul este să se folosească şi ceva afumătură pentru un gust mai dichisit. Între ingrediente se... Citeşte