Echipele din fotbalul mic resimt din plin criza economică pe care o traversează România. Astfel, Federaţia Română de Fotbal intenţiona să organizeze ediţia 2014-2015 a Ligii a III-a într-un sistem de şase serii a câte 14 echipe, însă până la data limită de 20 iulie nu s-au înscris pe tabloul competiţiei decât 68 de formaţii. Multe dintre aceste echipe au făcut-o însă formal, cum este şi cazul grupărilor sucevene Sporting şi Bucovina Rădăuţi, care în acest moment nu dispun de nici un suport financiar pentru a putea lua startul în viitorul sezon al Ligii a III-a.
Conducătorii de la Sporting caută de câteva luni bune o soluţie pentru a ieşi din criză, însă fără succes deocamdată. După ce negocierile cu omul de afaceri Costică Tudosă, patronul clubului Luceafărul Bucovina, au fost sistate, s-a vorbit că echipa se va muta la Vaslui, pentru a umple golul lăsat de falimentul grupării patronate de Adrian Porumboiu.
Cum discuţiile pe această temă n-au avut nici o finalitate, iar vreo altă sursă de finanţare n-a fost identificată, echipa Sporting Suceava ar putea dispărea de pe firmamentul fotbalului românesc în această vară.
O ultimă soluţie, e adevărat, cu puţine şanse de reuşită, ar fi ca Sporting să devină „satelitul” concitadinei Rapid.
„Ar fi o variantă bună pentru noi, deoarece ar avea unde să joace fotbaliştii din lotul lărgit, precum şi jucătorii tineri din club, susceptibili de a face pasul spre echipa mare. Problema o reprezintă însă banii, trebuie să cântărim exact, să vedem dacă putem să ne permitem să ţinem şi o a doua echipă”, a declarat preşedintele executiv al Rapidului, Dumitru Moldovan.