Aflat într-o binemeritată vacanţă după despărţirea de Steaua şi înainte de plecarea în Arabia Saudită, unde în următorii doi ani va antrena echipa Al Hilal, Laurenţiu Reghecampf a petrecut câteva zile de neuitat pe meleagurile bucovinene, împreună cu soţia şi fiul lor cel mic. Intenţia lor iniţială a fost să nu zăbovească în Bucovina prea mult timp, scopul principal al vizitei fiind năşirea la Gura Humorului a unui cuplu de tineri cu care se cunosc de mai mult timp. Ceea ce au găsit însă în Bucovina i-a fascinat atât de mult pe Reghe, Ana Maria şi pe fiul lor cel mic, „Bebeto”, încât aceştia au decis să-şi prelungească durata sejurului de la două la patru zile, în condiţiile în care luni după-amiază nu se mai dădeau plecaţi de la pensiunea unde au fost cazaţi. Şi asta deoarece Filuţă, patronul stabilimentului de la Mălini, a făcut tot ce i-a stat în putinţă ca membrii familiei Reghecampf să se simtă ca nişte regi pe durata sejurului bucovinean. Filuţă a dezvăluit că Reghe a ajuns să-i calce pragul la recomandarea unui alt mare tehnician român, Cosmin Olăroiu, care a devenit în timp un client fidel al pensiunii.
Prodanca, cucerită de alivancă şi tocinei
Fiind un fan al bucătăriei româneşti, cel mai bun antrenor al ţării din anul 2013 a cerut să fie desfătat pe durata şederii la Mălini doar cu preparate tradiţionale bucovinene. Iar lui Filuţă, un crâşmar recunoscut în zonă pentru că le face toate poftele oaspeţilor săi, atât i-a trebuit să audă. Le-a cerut angajaţilor săi să gătească ziua ce visa el noaptea, astfel că înşiruirea de bucate cu care au fost delectaţi Reghecampfii poate umple cu uşurinţă un tratat autohton de gastronomie, de câteva sute de pagini. După micul dejun frugal care consta în ceai de plante, lapte fiert, lapte acru în cofe de lemn, dulceaţă de nuci, de afine şi scrob ţărănesc făcut cu cârnaţi, slănină şi ceapă verde, peste zi totul se transforma într-un festin culinar, după cum urmează: pastramă de oaie, de curcan, de pui şi de vită, kaizer, cabanos de oaie, muşchi de porc, muşchiuleţ de porc, jambon afumat, jumări şi şorici dintr-un porc sacrificat în faţa lor, salată de hribi, salată de ghebe, salată de râşcovi, zacuscă de ghebe, zacuscă de hribi, tocană de legume, pomana porcului, supă de cocoş, miel în smântână de la ferma proprie, aripioare de pui, muşchi de vită, scrijele, pâine de casă, plăcinte, colţunaşi, cozonac, balmoş, jântiţă sau caş făcut ad-hoc, la stâna turistică.
Dacă Reghe este un tip pofticios, căruia îi place să guste din toate, Ana Maria s-a îndrăgostit pe loc de alivancă şi tocinei. „Eu pot să spun că mă pricep la mâncare, gătesc destul de des. Este un mod de relaxare pentru mine şi aşa îi fac fericiţi şi pe ai mei. Am umblat în toată lumea, însă modul în care am fost primiţi şi trataţi aici este cu adevărat nemaiîntâlnit”, a declarat Laurenţiu Reghecampf.
Reghe: „Niciodată nu m-am simţit atât de bine în ţara mea”
Pentru a simţi aşa cum trebuie spiritul Bucovinei, Filuţă le-a pregătit pe durata sejurului şi alte surprize oaspeţilor săi, cum ar fi plimbarea cu trăsura trasă de cai, spectacole de folclor cu trupa de fluieraşi şi buciumaşi de la Mălini, un foc de tabără într-o poieniţă, acompaniaţi de fanfara de la Stamate şi de călăreţi îmbrăcaţi în straie tradiţionale. „De acest spectacol a fost încântat cel mai mult fiul lor, Bebe, care, cu acest prilej, a încălecat pentru prima dată un cal şi a fost foarte mândru de acest lucru. Într-o altă zi, Bebe a mers la pescuit la iazul din imediata vecinătate a pensiunii, izbutind, spre marea lui satisfacţie, să prindă chiar şi un peşte”, a precizat Filuţă. „Bebeto”, cunoscut publicului larg din reality-show-ul în care apare la Antena 1 alături de părinţii săi, şi-a umplut restul timpului antrenându-se la fotbal pe terenul aflat în incinta pensiunii şi jucându-se cu cele două fiice gemene ale proprietarului stabilimentului.
Pe durata sejurului de la Mălini, familia Reghecampf şi-a găsit timp pentru a vizita Casa Memorială „Nicolae Labiş” şi Mănăstirea Slatina.
„Este pentru prima dată când ajung în Bucovina şi am avut parte de nişte clipe de vis. Am găsit aici un colţ de rai şi vă spun sincer că nu m-am simţit nicioadă atât de bine în ţara mea. Promit că mă voi întoarce aici ori de câte ori voi avea ocazia, mai ales că portul popular, tradiţiile şi obiceiurile voastre sunt incredibil de frumoase”, a mărturisit noul antrenor al celor de la Al Hilal, cea mai titrată formaţie din Arabia Saudită.
Întrebat dacă s-a gândit să investească o parte din petrodolarii pe care-i va câştiga în Arabia într-o afacere în domeniul turismului, în Bucovina, Reghe nu a zis nici da, nici nu: „Este foarte greu să investeşti într-un domeniu pe care nu-l stăpâneşti, în general nu mă bag în ceva care mi-e străin. Mi-am făcut însă un prieten foarte drag în Bucovina, este vorba de Filuţă, patronul pensiunii la care am fost cazat în Mălini. Acolo aş pune banii cu ochii închişi, pentru că omul ăsta face minuni în ceea ce priveşte turismul din Bucovina”, a concluzionat antrenorul care a câştigat de două ori consecutiv titlul cu Steaua Bucureşti.
Ana Maria către Reghe: „Laur, am ajuns unde trebuia”
Revenind la Filuţă, acesta a fost impresionat de familia Reghecampf şi spune că şi-ar dori cât mai mulţi clienţi la pensiunea sa precum Laurenţiu, Ana Maria sau „Bebeto”. „Sincer, nu-i cunoşteam decât de la televizor şi nu ştiam la ce să mă aştept. S-au dovedit a fi nişte oameni normali, modeşti şi foarte politicoşi. N-au avut nici un fel de pretenţii exagerate, ba din contră. Normal, am dorit să le schimbăm lenjeria în fiecare zi, dar ne-au refuzat. De asemenea, Reghe n-a acceptat să aprindă altcineva în locul său focul în şemineul din apartamentul în care au fost cazaţi. O familie foarte frumoasă şi unită”, a conchis Filuţă.
La final acesta a dezvăluit şi cum au decurs primele clipe ale familiei Reghecampf la stabilimentul său. „Prima dată au inspectat bucătăria şi magazia de alimente. Când au văzut că totul este OK, Ana Maria i s-a adresat soţului său cu următoarele cuvinte: <Laur, am ajuns unde trebuia>.Şi din acel moment au devenit foarte relaxaţi”.
(18 iun 2014, 18:00:53