Sportivii secțiilor de tir cu arcul de la Clubul Sportiv Municipal Suceava și Clubul Sportiv Școlar Rădăuți au început anul competițional în forță, cu 10 medalii la finalele Campionatului Național Indoor (în sală), ce a avut loc timp de trei zile la Iași. Cele două cluburi din județ au reușit să urce pe podiumul competiției, atât în concursul individual, cât și cel pe echipe, la juniori, dar și la seniori, pe lângă medalii sucevenii doborând și trei recorduri naționale. În această primă competiție oficială din 2014, în concursul rezervat senioarelor, Oana Gabriela Bacinschi, de la CSM Suceava a devenit vicecampioană națională la individual. Tot la feminin, dar la junioare, Melania Mitric și Teodora Cârdeiu, s-au clasat pe locurile doi, respectiv trei, ambele fiind legitimate la CSȘ Rădăuți. În concursul individual masculin de juniori, rădăuțenii de la CSȘ au făcut legea și au ocupat toate cele trei poziții ale podiumului, Andrei Dănilă devenind campion național, Eduard Airinei a câștigat argintul și Alexandru Popescu a câștigat bronzul.
Cu toate că sunt încă junioare, Melania Mitric, Teodora Cârdeiu și Emilia Forray au reușit să câștige cu echipa CSȘ Rădăuți medaliile de aur la senioare și junioare, stabilind și un nou record național de junioare cu 207 puncte obținute. Echipa masculină de seniori a CSȘ Rădăuți a urmat exemplul fetelor și a devenit campioană națională de sală a României, cei trei componenți, Andrei Dănilă, Alexandru Popescu și Călin Hrihorciuc stabilind un nou record național de juniori, cu 230 de puncte. Rădăuțenii au punctat foarte bine și în concursul de echipe mixte seniori, Andrei Dănilă și Teodora Cârdeiu obținând medalia de bronz cu 149 de puncte, rezultat cu ajutorul căruia au doborât recordul național de juniori în această probă.
Arcașii din județ s-au pregătit cu un renumit antrenor din Coreea de Sud
Arcașii celor două cluburi din județ au avut ocazia să facă un stagiu de pregătire de 18 zile la Rădăuți, cu unul din cei mai buni antrenori de tir cu arcul din lume, sud coreeanul Dong Peter Suk, ce se ocupă timp de patru ani de sportivii din România, pentru Olimpiada din 2016 din Brazilia, de la Rio de Janeiro. Deși au muncit enorm în acest stagiu, sportivii celor două cluburi au crescut destul de mult în pregătire, fapt ce s-a văzut și la naționalele de sală de la Iași.
„Am avut un stagiu foarte bun de pregătire cu sud coreeanul Dong Peter Suk și asta s-a simțit la campionatul de la Iași. Practic am luat-o de la zero, cu pași mici, dar siguri, iar pe parcurs ne-a corectat acolo unde greșeam, tocmai pentru a ajunge cât mai aproape de perfecțiune. S-a muncit enorm în aceste 18 zile, de dimineață până seara, cu o pauză de la ora 12 la 15, așa cum se antrenează coreenii pentru a ajunge la înalta performanță”, a declarat antrenoarea Roza Deneș.
Arcașii din județ vor avea și alte stagii de pregătire cu acest renumit antrenor din Coreea de Sud, ce a reușit rezultate foarte bune cu echipele țărilor în care a mai antrenat, cel mai bun exemplu fiind cel al Italiei, pe care a dus-o către medalia de aur la Olimpiada de la Londra. Dong Peter Suk este venit în România pe bază de voluntariat, după ce Federația Română de Tir cu Arcul a accesat un program olimpic.