Anul 2013 a fost unul destul de productiv pentru luptele greco-romane din municipiul Suceava, cele două secții de la Clubul Sportiv Municipal Suceava și Liceul cu Program Sportiv Suceava adunând nu mai puțin de 19 medalii individuale la Campionatele Naționale ale României, o medalie pe echipe la juniori II și cel puțin 10 medalii la turneele internaționale. În competițiile de anul trecut, cel mai reprezentativ sportiv al luptelor sucevene a fost Constantin Huțuleac, luptător ce a devenit campion național la juniori I și a reprezentat România la Campionatul European de Juniori I, competiție unde nu a avut o prestație prea strălucită, fiind la începutul experiențelor la astfel de concursuri. Un alt sucevean ce a reprezentat România în 2013 este Theodor Horătău, care a ajuns pentru prima dată în cariera sa la Campionatul Mondial de Juniori II, unde s-a clasat pe locul 14 și a demonstrat că este într-o creștere de formă excepțională.
Sucevenii au avut o comportare foarte bună și în competițiile de seniori, unde CSM Suceava a luat patru medalii, două de argint prin Bogdan Amărculesei și Dan Amarandei, și două de bronz prin Constantin Huțuleac și Robert Bighei. Clubul sucevean s-a clasat pe locul patru la nivel național, după cluburi precum Steaua, Dinamo și Astra Arad, ce au un buget de 10 și chiar 15 ori mai mare.
La juniori I Constantin Huțuleac a reușit două medalii de aur, una la naționale și una la Cupa României, în timp ce colegul său Ionuț Acostăchioaie a luat bronzul la campionatul național individual. La juniori II, Theodor Horătău, luptător ce a fost declarat cel mai bun sportiv al Liceului cu Program Sportiv pe 2013 a reușit o medalie de aur la naționalele școlare și una de bronz la naționalele individuale. Viorel Strugariu a luat argintul la individuale și bronzul la școlare, în timp ce Daniel Blănari a ocupat locul doi la individual, iar Sebastian Perepeliuc a terminat pe locul trei la școlare. CSM Suceava a avut o evoluție foarte bună și la copii 2, unde a strâns trei medalii, aur pentru Manuel Stoica, argint pentru Alfred Stoica și bronz pentru Codruț Ștefănache, în clasamentul pe cluburi, sucevenii terminând pe locul trei pe țară. La cei mai mici dintre practicanți, copiii 3, sucevenii au bifat alte trei medalii, un loc doi pentru Ion Bălan și două locuri trei pentru Cosmin Mihalache și Cassian Pulpă.
În Super Liga de seniori, CS Suceava a terminat pe locul cinci, la un singur punct de locul patru.
„Speram ca în acest an să putem califica cel puțin 2 sau 3 sportivi la campionatele europene sau mondiale. Dacă vom reuși acest lucru vom avea nevoie neapărat de înțelegere și de sprijin financiar din partea autorităților, cărora le mulțumim pentru ajutorul dat până în prezent. Putem spune că suntem mândri de faptul că la începutul anului 2014 avem cooptați 6 sportivi la loturile naționale, 3 fiind în pregătire cu lotul olimpic de juniori la Câmpulung Muscel, iar ceilalți 3, la Bacău, cu lotul național de cadeți”, a precizat Daniel Ciubotaru, unul din cei patru antrenori ce se ocupă de destinele luptelor sucevene, alături de colegii Andrei Bolohan, Valerică Gherasim și Constantin Tăpârjan.