Partida programată astăzi, pe Areni, între Rapid Suceava şi Sportul Studenţesc, contând pentru etapa inaugurală a sezonului 2013-2014, nu se va mai disputa. Decizia a fost luată de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal, care a decis să nu programeze gruparea bucureşteană pentru acest meci, întrucât clubul patronat de Vasile Şiman nu a achitat în termen datoria de 9.500 de lei către Rapid Suceava. Suma reprezintă cheltuielile de deplasare, cazare şi masă pe care „ceferiştii” le-au suportat pe data de 30 mai, când a fost programat pentru prima oară meciul cu cântec din sezonul trecut dintre Sportul Studenţesc şi Rapid. „Gruparea bucureşteană a avut termen până vineri, la ora 13.00, să facă dovada plăţii către Rapid. Întrucât acest lucru nu s-a întâmplat, Comisia de Disciplină a decis să nu programeze acest joc, astfel că arbitrii şi observatorii au fost anunţaţi să nu mai facă deplasarea la Suceava”, a declarat organizatorul de competiţii al alb-vişiniilor, Neculai Grosu. Date fiind antecendentele sucevenilor în litigiile cu Sportul Studenţesc şi aura care o au bucureştenii de echipă favorizată de FRF, oficialii Rapidului par neîncrezători că acest caz se va încheia totuşi aici. „Hârtia oficială primită de la Comisia de Disciplină nu oferă nici un fel de amânunt în plus, ne anunţă doar că meciul nu se dispută. Sper să nu se mai ajungă iar la alte amânări sau rejucări precum în sezonul precedent, iar regulamentul să fie aplicat la fel pentru toată lumea”, a precizat Grosu.
Aşadar, deocamdată nu se ştie dacă partida va fi omologată cu scorul de 3-0 în favoarea Rapidului, sau dacă formaţia Sportul Studenţesc, fiind la a nu ştiu câta abatere, va fi exclusă din campionat.
Pe rapidişti îi aşteaptă un sezon de toamnă infernal
Până la clarificarea situaţiei, gruparea antrenată de Marin Barbu va debuta în actualul sezon al Ligii a II-a săptămâna viitoare, când va evolua în deplasare, pe terenul formaţiei Unirea Slobozia.
Iată cum se prezintă programul sezonului de toamnă pentru Rapid:
Etapa a II-a – 14 septembrie:
Unirea Slobozia – Rapid Suceava
Etapa a III-a – 18 septembrie:
Dunărea Galați – Rapid Suceava
Etapa a IV-a – 21 septembrie:
Rapid Suceava – ACS Berceni
Etapa a V-a – 28 septembrie:
Gloria Buzău – Rapid Suceava
Etapa a VI-a – 5 octombrie:
Rapid Suceava – Unirea Tărlungeni
Etapa a VII-a – 9 octombrie:
SC Bacău – Rapid Suceava
Etapa a VIII-a – 12 octombrie:
Rapid Suceava – CF Brăila
Etapa a IX-a – 19 octombrie:
FC Clinceni – Rapid Suceava
Etapa a X-a – 26 octombrie:
Rapid Suceava – CSMS Iași
Etapa a XI-a – 2 noiembrie:
Farul Constanţa – Rapid Suceava
Etapa a XII-a – 6 noiembrie
Rapid Suceava – Rapid București
Etapa a XIII-a – 9 noiembrie:
Rapid Suceava va sta.
Federaţia Română a decis să schimbe începând din acest sezon sistemul de desfăşurare a eşalonului secund. Competiţia a fost structurată în două serii, prima fiind alcătuită din 13 formaţii, iar cealaltă, doar din 12. Ediţia de campionat 2013-2014 va conține un sezon regulat, în care se va juca tur-retur, fiecare cu fiecare. La finalul sezonului regulat, primele şase clasate vor evolua în play-off-ul pentru promovarea în Liga I, ocupantele locurilor 7-12 se vor bate în play-out pentru evitarea retrogradării, iar formația de pe locul 13 va pica direct în Liga a III-a. Pentru a împărţi în mod egal numărul de meciuri în sezonul de toamnă şi cel de primăvară, Federaţia a decis să programeze în acest an şi primele cinci etape din retur. Astfel, pe fotbaliştii Rapidului îi aşteaptă o perioadă de foc, urmând ca într-o perioadă relativ restrânsă de timp, de trei luni şi o săptămână, între 7 septembrie şi 13 decembrie, să dispute nu mai puţin de 17 meciuri în campionatul Ligii a II-a. Pe lângă faptul că este vorba de foarte multe meciuri pentru un lot restrâns numeric şi valoric cum este cel al Rapidului, nu trebuie scoase din ecuaţie nici cheltuielile suplimentare cu organizarea meciurilor, deplasări şi cheltuieli de arbitraj în condiţiile bugetului de criză de care beneficiază în prezent gruparea suceveană.