Oraşul polonez Lomza a găzduit pe durata săptămânii trecute cea de-a XIII-a ediţie a unei competiţii sportive de amploare, dedicată copiilor din ţările europene în care trăiesc comunităţi poloneze. La întrecere, care a fost structurată ca o mică olimpiadă, au fost invitaţi să participe peste 1.000 de viitori performeri din ţări precum Belarus, Ucraina, Lituania, România şi ţara gazdă, Polonia. România a avut reprezentare doar la disciplina fotbal, prin grupa de copii născuţi în anul 2000 de la Clubul Sportiv Sporting Suceava. Costurile deplasării echipei pregătite de Cornel Dârman la acest turneu au fost suportate de Uniunea Polonezilor din România, prin preşedintele acestui for, deputatul Ghervazen Longher, care a jucat şi rolul ghidului pentru delegaţia României.
Spre cinstea lor, fotbaliştii suceveni au tratat întrecerea cu maximă seriozitate, izbutind să intre la final în posesia trofeului pus în joc, după ce au acumulat 6 victorii, 6-0 cu Minsk (Belarus), 3-1 cu Gorki (Belarus), 12-0 cu Jitomir (Ucraina), 13-0 cu Szkola Vilnius, 4-2 cu Lomza B, 4-0 cu Lomza A şi o singură înfrângere, 0-4 cu Wilenski (Lituania). Partidele s-au jucat pe iarbă, pe un teren cu suprafaţa de 60 x 40 metri. Cel mai bun jucător al celor de la Sporting a fost atacantul Alex Longher, care a înscris nu mai puţin de 20 de goluri din totalul de 42 marcate de gruparea suceveană.
„Băieţii mei s-au prezentat foarte bine şi mă bucur că am avut posibilitatea să rulez tot lotul avut la dispoziţie. Cât despre organizare, condiţii de cazare şi masă, totul a fost la superlativ. Programul gândit de gazdele noastre a fost atât de bine stabilit, încât, în cele 7 zile petrecute acolo am, avut timp să vizităm capitala Poloniei, Varşovia, dar şi alte obiective turistice de pe cuprinsul acestei ţări”, a declarat antrenorul Cornel Dârman.
Iată şi lotul de jucători care a reprezentat România la turneul polonez: Emanuel Niculai, Daniel Bejenar, Alex Longher, Daniel Prichici, Robert Buliga, Artur Ostrovschi, Iulian Bătinaş, Vali Bătinaş, Marian Timofte, Răzvan Nan, Emilian Buliga, Simon Mâniga, Călin Bodnariuc, Ciprian Sincu şi Călin Colţuneac.