Ajunsă pentru a doua oară în semifinala Challenge Cup, echipa de handbal a Universității Suceava a reușit să se impună în manșa tur disputată la Suceava, în compania luxemburghezilor de la Handball Esch, cu scorul de 23 – 21, rezultat în urma căruia calificarea se va juca la finalul acestei săptămâni în Luxemburg. În fața unei săli arhipline la Liceul cu Program Sportiv, partida a început într-un ritm excelent, cu o echipă a Sucevei ce s-a apărat foarte bine, ajutată de intervențiile magnifice ale portarului George Șelaru, care a făcut un meci excelent, ținându-și echipa în joc cu nu mai puțin de 19 mingi salvate din situații clare. După 13 minute de joc, Universitatea Suceava avea deja cinci goluri diferență, cu două reușite consecutive în inferioritate, moment în care oaspeții au cerut timp de odihnă la scorul de 7 – 2. Trei minute mai târziu, sucevenii aveau deja șase goluri avans și puteau să-și mărească diferența, dacă nu ar fi apărut greșeli pe atac și la finalizare. Până la pauză s-a păstrat o diferență de patru-cinci goluri, după 30 de minute studenții intrând la vestiare la scorul de 12 – 7. Repriza a doua a început în același ritm alert, dar cu multe ratări de partea universitarilor, pe fondul cărora oaspeții s-au apropiat amenințător pe tabelă, la doar două goluri în minutul 39, scor 15 – 13. Time-out-ul cerut de Răzvan Bernicu a prins foarte bine echipei sale, ce a revenit în teren și a greșit mai puțin, s-a apărat bine, surprinzându-și adversarii pe faza a doua și contraatac. Când mai erau 10 minute de joc, Universitatea avea din nou un avantaj de șase goluri și antrenorul oaspeților a cerut time-out, pentru a întrerupe jocul foarte bun al sucevenilor. Din păcate, în ultimele cinci minute de joc, când conduceau cu 23 – 17, studenții s-au precipitat în joc și au greșit multe mingi încasând patru goluri, din care trei pe contraatac. În ultimele cinci secunde, Gavriloaia a reușit să marcheze, deși a fost luat cu tot cu fulgi de un adversar, dar arbitri au dictat lovitură de la 9 metri, iar Bursuc a aruncat mingea în zidul format din toți jucătorii adverși de la semicerc, scor final 23 – 21. După acest rezultat, studenții vor avea o misiune mult mai dificilă în meciul de pe terenul luxemburghezilor, acolo unde se va decide echipa ce va merge în finala competiției. Cei doi arbitri din Slovenia au fost destul de darnici cu cartonașele galbene, dar și cu eliminările, ambele echipe având câte șapte eliminări de două minute.
În meciul de sâmbătă, cel mai bun marcator al echipei Universitatea Suceava a fost Răzvan Gavriloaia, cu șapte reușite, urmat de Mitrea(6), Bursuc(5), Chiruț(2), iar Amihăesi, Acatrinei și Țigănașu, câte o reușită fiecare. De cealaltă parte, la echipa din Luxemburg, Martin Muller a marcat opt goluri, urmat de Max Kohl și Sacha Pulli, cu câte patru goluri fiecare.
Sala LPS Suceava s-a dovedit din nou mult prea mică pentru suporterii sucevenilor
Interesul foarte mare a suporterilor Universității Suceava pentru această semifinală a făcut din nou ca sala Liceului cu Program Sportiv Suceava să fie arhiplină, cele patru sute de locuri pe scaune dovedindu-se insuficiente. Ca de fiecare dată, fanii universitarilor au fost la înălțime și și-au încurajat favoriții pe parcursul celor 60 de minute de joc, la final jucătorii mulțumindu-le prin tradiționalul tur de onoare, în care sportivii bat palma cu spectatorii. Atmosfera din sală a fost una infernală, atât din cauza vuvuzelelor, a tobelor, dar și a scandărilor galeriei și a publicului sucevean.
Din cauza numărului mic de locuri din sală, mulți dintre cei ce au vrut să-și urmărească favoriții la muncă au rămas pe afară. Deoarece partida nu a fost transmisă în direct de nici un post de televiziune din România, cei ce nu au mai prins bilete au putut urmări meciul pe pagina noastră de internet, www.monitorulsv.ro, în care comentariul a fost asigurat de antrenorul echipei Universitatea II Suceava, profesorul Dumitru Bernicu. Pe parcursul întâlnirii, meciul transmis în direct de Monitorul de Suceava a avut aproximativ 600 de vizitatori, în condițiile în care promovarea transmisiunii a fost făcut cu doar o zi înainte.