Și în acest început de an, echipa de handbal a Universității Suceava se confruntă cu restanțe salariale destul de mari față de jucătorii săi, așa cum se întâmplă de trei ani încoace. În această săptămână a avut loc o ședință a Consiliului de Administrație a clubului în care oficialii echipei, alături de finanțatori au încercat să găsească soluții în acest sens, astfel ca în cursul anului 2013 să se ajungă la zero cu datoriile acumulate față de jucători în ultimii trei ani, dar și acoperirea salariilor pentru acest an, astfel încât echipa să-și păstreze linia de performanțe dorită și chiar creșterea ei. După o analiză a bugetului necesar pentru salariile din 2013, dar și a datoriilor față de jucătorii din echipă, dar și față de cei ce au plecat, oficialii suceveni au ajuns la concluzia că pentru a ajunge la zero în ce privește salariile ar fi nevoie de aproximativ două milioane de lei. Zilele trecute, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a promis că instituția pe care o conduce va aloca și în acest an cel puțin 1.000.000 de lei, bani ce vor fi destinați doar pentru cheltuieli salariale. Deși nu a fost prezent la ședință, președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor a asigurat că se va încerca alocarea unei sume mai importante decât anul trecut, dar asta numai în funcție de ce buget va fi alocat de la București. În aceeași ședință s-au mai căutat soluții pentru lunile ianuarie și februarie în ce privește finanțarea pentru participarea în Liga Națională și Challenge Cup, bani ce ar trebui să vină din mediul privat, a firmelor ce ajută echipa.
„Am ajuns în această situație delicată, deoarece performanța echipei a fost peste finanțare, iar de la an la an fiecare jucător a avut pretenții mai mari, deoarece imaginea lor a crescut, iar ofertele din alte părți au fost mai multe. În această ședință am căzut de comun acord că trebuie să ajungem cu datoriile la zero, tocmai pentru a porni pe o bază sănătoasă în construirea performanțelor următoare, dar și pentru o imagine bună a clubului. În același timp se prefigurează un plan pe termen lung, iar ce s-a format și s-a investit până acum sunt premizele unor performanțe mai bune”, a explicat directorul tehnic al studenților, Petru Ghervan.
Oficialul sucevean a mai adăugat că pentru un buget rezonabil va fi nevoie ca finanțarea să crească și în același timp salariile să fie diminuate. O reducere a salariilor cu 25% s-a încercat în luna decembrie, dar nu s-a reușit decât cu 14%, micșorarea retribuțiilor aducând și riscul ca echipa să se despartă de mai mulți jucători importanți, ceea ce ar diminua și nivelul de performanță.