Cea de-a șasea ediție a Cupei Moș Crăciun la fotbal pentru copii a strâns la Suceava nu mai puțin de 500 de copii, care au reprezentat 30 de cluburi din țară și din Republica Moldova. La competiția organizată de Clubul Sportiv Sporting Suceava, în colaborare cu Consiliul Județean Suceava, au participat patru cluburi din județul nostru, mai exact Luceafărul Bucovina Suceava, Sport Style Suceava, Remember Câmpulung Moldovenesc și Sporting Suceava, trei dintre acestea ajungând până în finale.
Partidele s-au desfășurat pe parcursul a trei zile, pe două terenuri de joc, cel de la Liceul cu Program Sportiv Suceava și cel acoperit de la Universitatea „Ștefan cel Mare”. La cea mai mică dintre cele patru categorii de vârstă, la copii născuți în anul 2004, echipa Sporting Suceava, pregătită de Bogdan Pantea, a reușit să ajungă până în finală, unde a câștigat medalia de bronz, la finalul unui meci pierdut în fața celor de la LPS Botoșani, cu scorul de 0 – 3. În grupe, sucevenii au câștigat la scor în fața moldovenilor de la FC Buiucani cu 10 – 0, cu Luceafărul Bucovina Suceava și CSȘ Pașcani, cu același scor, 1 – 0, și a pierdut cu 0 – 1 în fața LPS-ului din Botoșani. Medalia de bronz la categoria 2004 i-a revenit altei echipe din județul Suceava, Luceafărul Bucovina, formație ce a revenit după ce a fost condusă de CSȘ Pașcani și s-a impus în final cu 4 – 3.
La festivitatea de premiere, doi botoșăneni au fost declarați cel mai bun portar și golgheterul cupei, Robert Caliniuc, respectiv Mateo Vacariu, în timp ce Eduard Neamțu, de la Sporting Suceava, a fost desemnat cel mai tehnic jucător.
Sporting Suceava a pierdut finala și la copii născuți în anul 2003
Clubul ce a organizat această a şasea ediție a Cupei Moș Crăciun, Sporting Suceava, a reușit să ajungă în finală și la categoria 2003, unde a pierdut fără drept de apel în fața celor de la Liceul „Mircea Eliade” din București cu scorul de 0 – 4. Sucevenii pregătiți tot de Bogdan Pantea au cedat în fața bucureștenilor și în grupe, cu 0 – 5, dar și-au asigurat un loc în ultima fază a competiției după victoriile cu 2 – 1 în fața Luceafărului Bucovina, cu 1 – 0 în partida cu FC Buiucani și cu 4 – 1 în compania celor de la LPS Botoșani. La această categorie de vârstă, Răzvan Zofotă și Sebastian Nechita, de la Sporting, au fost declarați cel mai bun portar, respectiv golgheterul competiției, cel mai tehnic jucător fiind desemnat Robert Dumitru, de la Liceul „Mircea Eliade” din București.
Medalia de bronz a fost câștigată de LPS Botoșani, care s-a impus cu scorul de 2 – 0 în meciul cu moldovenii de la FC Buiucani.
Cea mai echilibrată finală a fost cea de la categoria 2001, unde Ceahlăul Piatra Neamț a trecut de FC Vaslui cu 2 – 1 la loviturile de departajare, după ce cele două reprize s-au terminat nedecis, scor 0 – 0. A doua echipă a vasluienilor a reușit să ocupe cea de-a treia treaptă a podiumului, grație victoriei din finala mică, cu 3 – 1, în fața Liceului „Mircea Eliade” din București.
Ceahlăul Piatra Neamț s-a dovedit cea mai bună echipă și la categoria 2002, unde a trecut în finală de FC Vaslui cu 3 – 1, în timp ce medalia de bronz a revenit echipei Remember Câmpulung Moldovenesc, după victoria cu 1 – 0 în fața Liceului „Mircea Eliade” din București.
„Pot spune că această a şasea ediție a fost una reușită din toate punctele de vedere, cu meciuri spectaculoase și destul de echilibrate. Față de alte ediți,i valoarea echipelor a fost una destul de ridicată, una în care am reușit să ajungem în două finale. Mai mult, pot spune că scopul acestei cupe a fost atins, și anume acela de a promova fotbalul juvenil sucevean la nivel național. Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi în organizarea și buna desfășurare a Cupei Moș Crăciun”, a declarat organizatorul competiției, Ciprian Anton.