Oficialii de la FC Botoşani fac tot ce le stă în putere ca să promoveze în Liga I la finalul acestui sezon, ceea ce până la urmă este un lucru lăudabil. „Vecinii” au digerat greu faptul că au pierdut chiar pe Municipal trei puncte importante în dauna „desculţilor” de la Rapid, aşa că ce s-au gândit ei, la distanţă de trei luni de la respectivul meci? Să conteste dreptul de joc al mai multor fotbalişti suceveni, pe motiv că în acea perioadă nu ar fi fost legitimaţi cu acte în regulă de Federaţia Română de Fotbal. „Cred că regulamentul este acelaşi pentru toată lumea şi ar trebui respectat de fiecare membru afiliat. Am aflat că cei de la Suceava nu au fost în regulă în partidele din primele două etape cu Delta Tulcea şi FC Botoşani, aşa că am sesizat Federaţia în acest sens. Contestaţia nostră va fi judecată probabil în proxima şedinţă a Comisiei de Disciplină”, a declarat Cornel Şfaiţer, preşedintele executiv al FC Botoşani. De partea cealaltă, sucevenii stau liniştiţi, motivând că acţiunea botoşănenilor nu are acoperire regulamentară. În fond, ce spune Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice? Anume că dreptul de joc al unui fotbalist nu poate fi contestat decât în trei etape: înainte de joc pentru fotbaliştii înscrişi pe raportul de joc, la pauza meciului pentru fotbaliştii intraţi pe teren în repriza a întâi, sau după terminarea jocului pentru fotbaliştii introduşi în teren în repriza a doua, însă nu mai târziu de momentul în care arbitrii returnează legitimaţiile jucătorilor către delegaţii echipelor. Orice alte contestaţii introduse fără respectarea acestor reguli sunt considerate lipsite de sens.
Dacă FRF ar da curs unei asemenea contestaţii introduse la câteva luni distanţă de la terminarea meciului, ar însemna că, teoretic, se poate ajunge până acolo încât să se poată schimba în orice moment şi rezultatul oricărei partide din sezoanele precedente, ceea ce ar conduce la schimbarea ierarhiilor finale deja validate.
Mai mult, în cazul în care s-ar constata o eventuală ilegalitate comisă de gruparea Rapid Suceava, nu poate fi scoasă din context nici culpa Federaţiei, care nu trebuia să-i primească în competiţie pe „ceferişti”, presupunând că ar fi fost de competenţa mai marilor de la Casa Fotbalului să ştie că nu au toate actele în regulă.
Punând cap la cap toate aceste detalii, pare greu de crezut că sucevenii ar putea pierde la „masa verde” acest joc. Nu trebuie trecută însă cu vederea influenţa pe care o are la Casa Fotbalului, Cornel Şfaiţer, boss-ul botoşănenilor, care se află deja la al doilea mandat în Comitetul Executiv.