Cu toate că nu beneficiază de un loc special amenajat să se antreneze, un sucevean a reuşit să se remarce la un concurs naţional de skateboarding, acolo unde a urcat pe prima treaptă a podiumului. În vârstă de 15 ani, Gabriel Bărgăoanu a participat zilele trecute la Festivalul Transylvanian Rippers, organizat cu ocazia deschiderii primului skatepark din ţară executat după un proiect realizat de către practicanţi ai sporturilor gravitaţionale, precum skateboarding, role şi BMX. Gabriel Bărgăoanu a reuşit o evoluţie foarte bună şi a terminat pe locul I la secţiunea game of skate, o categorie la care au fost prezenţi nu mai puţin de 50 de concurenţi şi în care concursul a fost eliminatoriu, Astfel au concurat câte doi sportivi care trebuiau să execute acelaşi trick în ”oglindă”, iar cel ce greşea primea câte o literă, la cinci astfel de litere fiind eliminat.
„A fost cel mai mare concurs la care particip de când practic acest sport şi de aceea am avut emoţii la început, mai ales în prima rundă, dar mai apoi m-am descurcat foarte bine până în finala pe care am şi câştigat-o. Din păcate, în Suceava nu avem unde să ne antrenăm şi o facem pe unde apucăm în oraş, dar suntem alungaţi dintr-un loc în altul de poliţiştii comunitari”, a declarat Gabriel Bărgăoanu, pasionat de skateboarding care practică acest sport de mai bine de cinci ani.
În Suceava nu există un loc special amenajat pentru skateboarding, role şi BMX
Dacă înaintea începerii lucrărilor la parcarea subterană, tinerii pasionaţi de skateboarding se antrenau pe esplanada Case de Cultură, acum s-au mutat alături, pe zona pietonală din faţa magazinului Profi, de unde spun că au fost trimişi de poliţiştii comunitari în parc, aici unde pavelele nu le permit să-şi execute trickurile în siguranţă şi mai mult, sunt expediaţi în alte părţi, tot de Poliţia Comunitară.
„Ne dorim foarte mult un skatepark şi de aceea ne-am adunat toţi practicanţii din Suceava şi am strâns 1.000 de semnături pentru un proiect pe care o să-l realizeze cineva avizat. Noi am şi identificat locul, undeva pe Zamca, pe un teren unde este o movilă de pământ, terenul fiind al Primăriei Suceava, instituţie care sperăm să ne ajute în eforturile noastre şi ale părinţilor noştri”, a adăugat Gabriel Bărgăoanu.