În această perioadă de pauză competiţională, conducerea echipei de handbal a Universităţii Suceava încearcă să acopere golurile din lot după plecările din iarnă şi din această vară. De la echipă au plecat un număr de cinci jucători şi au venit şase sportivi până acum, unii liberi de contract, iar alţii la schimb. Astfel, studenţii s-au despărţit de portarul Iulian Andrei, ce a plecat liber de contract la Caraş-Severin, de extrema dreaptă, Mihuţ Pancu, care a terminat contractul şi probabil va pleca la o echipă în afara ţării, portarul Andrei Drăghici, jucător ce a fost folosit ca monedă de schimb cu portarul Alin Ilii, de la Baia Mare, ucraineanul Serghei Besarab, care a fost doar împrumutat şi a plecat acasă şi nu în ultimul timp, luxemburghezul Eric Schroder, pivot ce s-a întors în ţara sa după venirea moldoveanului Andrei Staricov.
Universitatea are un pivot de doi metri înălţime
Echipa suceveană de handbal s-a întărit pe postul de pivot cu un jucător masiv, ce măsoară doi metri fără un centimetru, Andrei Staricov, handbalist din Republica Moldova de 25 de ani ce venit din Ucraina şi are o vastă experienţă în cupele europene, în care joacă de la 16 ani. După părerea antrenorului Leonard Bibirig, moldoveanul este un jucător complet, el făcând ambele faze în joc şi în acelaşi timp pleacă foarte bine pe faza a doua, se lipeşte de minge şi nu prea ratează în faţa porţii. Andrei Staricov este foarte încântat de noua sa echipă, de colegii care l-au primit foarte bine, de disciplina care i se pare cea mai importantă la un club şi de oraşul în care va sta următorii doi ani, unul pe care-l consideră, curat şi liniştit.
Portarul Tudor Stănescu va acoperi golul lăsat de plecarea lui Iulian Andrei
O altă achiziţie importantă făcută de universitari în această vară este a portarului Tudor Stănescu, ce a venit de la Universitatea Cluj liber de contract. Deşi este un portar tânăr, în vârstă de 24 de ani, Tudor a demonstrat că poate face faţă cu succes în liga naţională, el fiind convocat şi la naţionala B a României, acolo unde a împărţit poarta cu noul său coleg de la Suceava, George Şelaru.
„Mă bucur foarte mult că am venit la Suceava, aici unde m-a atras în primul rând colectivul pe care-l ştiu de patru ani de când joc în Liga Naţională, dar şi faptul că echipa s-a clasat pe locuri fruntaşe în ultimii ani şi a jucat şi joacă în cupele europene. Sper să mă integrez cât mai repede, să ne îndeplinim obiectivele şi de ce nu, să jucăm finala în Challenge Cup”, a explicat Tudor, la prezentarea noilor veniţi.
Portarul sucevean Alin Ilii s-a reîntors acasă
Născut şi crescut la Suceava, portarul Alin Ilii s-a reîntors acasă de la Minaur Baia Mare, acolo unde a jucat în ultimul timp. Suceveanul crescut la Liceul cu Program Sportiv Suceava a ajuns la Universitatea ca monedă de schimb cu un alt portar, Andrei Drăghici, jucător care astfel s-a reîntors şi el acasă, deoarece este din Baia Mare.
„Mă bucur că s-a făcut acest schimb, deoarece îmi doream să ajung la Universitatea, mai ales că sunt acasă. Îmi place colectivul şi ştiu că se face performanţă încă de când am plecat eu de aici. Vreau să învăţ multe lucruri noi şi sper ca acest transfer să fie un pas înainte pentru mine”, a fost de părere portarul Alin Ilii. Cât timp a fost la Minaur, suceveanul spune că a încercat să aibă evoluţii cât mai bune, mai ales în turneele de pregătire de la Suceava, pentru a demonstra că merită un loc în lotul Universităţii.
O extremă dreapta de la naţionala de tineret condusă de Leonard Bibirig
După ce Mihuţ Pancu nu şi-a mai prelungit contractul cu Universitatea Suceava, conducerea echipei a căutat o soluţie pentru acoperirea acestui post şi de aceea l-a adus pe Călin Leordean, handbalist de 19 ani ce este elevul lui Leonard Bibirig şi la naţionala de tineret. Leordean este jucătorul clubului privat Extrem Baia Mare, dar în ultimii ani a stat la Sighişoara la Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă în Handbal şi de unde a fost cumpărat în această vară alături de alţi doi jucători, portarul Dragoş Nedelcu şi centrul Mihai Sandu. Dacă Dragoş Nedelcu a evoluat în ultimul an la Universitatea, fiind împrumutat de la Sighişoara, Mihai Sandu a venit în iarnă tot ca împrumut, el perindându-se o perioadă şi la Ştiinţa Bacău.
„Eu cred că în această jumătate de an m-am acomodat la echipă, mă înţeleg bine cu colegii şi de aceea am vrut să rămân. Sper să cresc în valoare şi să ajut echipa în viitor, dar sunt conştient că trebuie să muncesc foarte mult”, a declarat conducătorul de joc Mihai Sandu, handbalist ce este născut şi crescut în Suceava la fel ca şi Alin Ilii, la Liceul cu program Sportiv.
Lotul universitar va pleca astăzi la amiază într-un cantonament montan de 10 zile la Vatra Dornei, jucătorii urmând a fi cazaţi chiar la hotelul pe care îl deţine acolo Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.