Aflaţi în acest moment cu salariile restante către jucătorii primei echipe pe aproape trei luni, oficialii Clubului Sportiv Universitatea Suceava speră ca la începutul lunii martie să vină şi prima tranşă din bugetul alocat de Primăria Suceava. Cel mai stringent subiect şi anume cel al bugetului echipei de handbal a fost tema principală a unei noi şedinţe a Consiliului de Administraţie a Clubului Sportiv Universitatea Suceava, ce a avut loc marţi. Prezent la această şedinţă, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a reamintit că instituţia pe care o conduce va rămâne şi în acest an alături de echipă, fiind principalul finanţator cu 50 la sută din bugetul universitarilor.
„Aşa cum se ştie, Primăria Suceava rămâne în continuare principalul finanţator al echipei de handbal, aproximativ 50% din banii fiind asiguraţi din bugetul aprobat de Consiliul Local. În acest an avem 1.160.000 de lei pentru echipa de handbal, iar pe 20 februarie urmează să aibă loc licitaţia pentru fondurile nerambursabile, la care se înscrie şi sportul din municipiul Suceava”, declarat Ion Lungu, în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc ieri. Edilul sucevean s-a arătat încântat de revenirea echipei în lupta pentru un loc de cupă europeană şi în acelaşi timp îşi doreşte calificarea mai departe în Challenge Cup.
„Eu apreciez faptul că lucrurile merg mai bine la echipa de handbal şi suntem din nou în cărţi pentru podium, dar şi întoarcerea lui Leonard Bibirig, un antrenor în care am încredere că va reuşi din nou să facă o echipă competitivă. Principala ţintă este să ne calificăm mai departe în cupele europene, deşi nu este uşor şi de aceea sperăm ca sâmbătă să câştigăm primul meci de acasă cu croaţii şi vom mai vedea ce va mai fi”, a explicat primarul Ion Lungu.
Handbaliştii primei echipe au de luat salariile pe aproape trei luni
Ca în fiecare an, din cauza faptului că bugetul primăriei nu se poate aproba mai repede, iar banii nu pot veni mai devreme de luna martie, universitarii au rămas şi de această cu salariile în urmă, dar speră ca la începutul lunii martie să poată beneficia de o primă tranşă din suma de 1.160.000 de lei, cât a fost aprobată în 2012 pentru echipa de handbal. Dacă la echipa a doua a Universităţii s-a reuşit ajungerea la zi cu salariile, din diferite surse de finanţare, aici fiind vorba de sume mult mai mici decât la prima echipă, handbaliştii ce evoluează în Liga Naţională au de primit drepturile băneşti pe 70 la sută din luna noiembrie şi integral pentru lunile decembrie şi ianuarie. Directorul tehnic al studenţilor speră ca pe parcursul anului să se poată recupera din aceste datorii faţă de jucători, astfel ca la finalul lunii iunie să fie totul la zi.
„Nu este o situaţie tocmai plăcută pentru noi, dar înţelegem că acestea sunt procedurile legale şi nu avem ce face. Nimănui nu-i convine această situaţie, dar jucătorii sunt obişnuiţi în fiecare an cu acest aspect şi de aceea am găsit înţelegere din partea lor. La echipa a doua, fiind vorba de sume mult mai mici am reuşit să ajungem la zi, pentru ca jucătorii să poată rezista financiar. Aceeaşi sumă de bani am dat-o şi la prima echipă, aici unde am reuşit să acoperim doar 30% din salariile pe luna noiembrie. Sperăm ca la începutul lunii martie să primim primii bani de la primărie, pentru a începe să recuperăm din aceste restanţe”, a declarat Petru Ghervan.
Directorul tehnnic al studenţilor a mai adăugat că în şedinţa Consiliului de Administraţie de marţi s-a mai discutat despre chestiunile organizatorice pentru Challenge Cup, dar şi despre jucători, structura lotului din sezonul viitor, mai exact căror jucători le expiră contractul în vară şi pe ce posturi ar mai trebui întărită echipa, toate aceste aspecte ţinând în primul rând de resursele financiare pe care clubul Universitatea le va avea la dispoziţie.