Echipa de handbal a Universităţii Suceava are de ieri, încă un portar experimentat în lot şi anume George Şelaru, sportiv ce a venit de la campioana HCM Constanţa şi a semnat cu sucevenii pentru o perioadă de un an şi jumătate. Venit liber de contract de la echipa campioană, portarul George Şelaru pare să fie o variantă bună pentru înlocuirea golului lăsat de plecarea în vară a lui Bogdan Pralea, dar şi de accidentarea gravă a lui Spiridon, cel care l-a secondat în acest sezon pe titularul incontestabil, Iulian Andrei. În vârstă de 24 de ani, Şelaru a fost al treilea portar al HCM-ului din Constanţa şi a jucat câteva minute aproape în fiecare meci din acest campionat, dar şi în Liga Campionilor, având înaintea sa doi titulari de naţională, Rudi Stănescu şi Mihai Popescu.
„Am plecat de la Constanţa şi am ales Suceava tocmai pentru a juca. La echipa campioană aveam în faţă cei mai buni portari din ţară la ora actuală şi era mai greu să joc. Am venit aici pentru a pune umărul la o calificare mai departe în Challenge Cup, dar şi pentru îndeplinirea obiectivului, un nou loc de cupă europeană. Nu ştiam foarte multe de Suceava şi chiar a fost o surpriză pentru mine când am aflat că echipa este interesată de mine şi mă bucur pentru asta. Am făcut un prim antrenament şi mă simt de parcă aş fi aici de-o viaţă, mai ales că mă cunosc cu o parte din noii colegi, dar cel mai important este să mă descurc bine în meciuri”, a declarat portarul de 24 de ani venit de la Constanţa, George Şelaru.
Noul său antrenor, Leonard Bibirig speră ca Şelaru să se completeze foarte bine cu ceilalţi portari, astfel încât poarta să fie unul din punctele forte ale echipei, aşa cum a fost în campionatul trecut.
„George este un portar deja consacrat, cu o experienţă vastă la nivelul primei ligi, dar şi în Liga Campionilor, unde a apucat să joace, chiar dacă destul de puţin. La Constanţa a avut ocazia să se antreneze cu cei mai buni portari din ţară, de la care cu siguranţă a învăţat foarte multe”, a declarat Leonard Bibirig.
Suceveanul Sandu Mihai s-a întors acasă, la Universitatea
Un alt jucător adus de universitari în aceste zile este internaţionalul de tineret, Sandu Mihai, jucător în vârstă de 18 ani ce este din Suceava şi joacă pe postul de coordonator de joc. Dorit şi în vară la Suceava, Sandu Mihai a ales Bacăul, echipă la care nu a apucat să joace, după ce a plecat de la Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă în Handbal de la Sighişoara, cu care mai are contract până la vară, când termină junioratul. Sandu Mihai a semnat un angajament cu Universitatea pentru împrumutul său până la vară, dar sucevenii vor să-l aibă în lot pentru cel puţin trei ani.
„L-am împrumutat pentru jumătate de an pe Sandu Gheorghe, dar urmează să mai avem discuţii cu federaţia, pentru a putea să semnăm cu el un contract de cel puţin trei ani, deoarece în caz contrar nu ne putem baza pe serviciile sale doar până la vară şi nu va putea să joace”, este de părere directorul tehnic al studenţilor, Petru Ghervan.
Universitatea a început aseară seria meciurilor de pregătire
Deşi aveau programate un număr de cinci meciuri test pentru săptămâna viitoare, handbaliştii din lotul Universităţii Suceava au început mai repede seria meciurilor de pregătire. Astfel, aseară, la sala LPS, echipa a doua a studenţilor urma să întâlnească naţionala de tineret a României, pregătită de Leonard Bibirig, echipă care la fel ca Steaua Bucureşti îşi face cantonamentul în Suceava. În această seară, de la orele 18.00, Universitatea urmează să joace în compania celor de la Steaua Bucureşti, iar mâine sunt programate alte trei meciuri în aceeaşi sală, de la 10.00, echipa a doua întâlneşte Steaua, de la 11.30, prima echipă a studenţilor va juca în compania lotului de tineret, naţionala întâlnind mai târziu, de la orele 17.00, Steaua Bucureşti.
„Am început mai repede meciurile de pregătire deoarece timpul este foarte scurt până la reînceperea campionatului şi trebuie să punem la punct toate detaliile. În aceste prime jocuri ne interesează în special cum stăm la capitolul fizic, aici unde am lucrat până acum. Ne bucurăm că a revenit la antrenamente şi Florin Acatrinei, cel cu care trebuie să avem răbdare deoarece nu este refăcut 100% şi vine după aproape trei luni de pauză”, a explicat Leonard Bibirig, cel care în această perioadă nu prea are pauză, deoarece are de condus câte patru antrenamente pe zi, două cu Universitatea şi două cu lotul de tineret.
Tot la capitolul accidentaţi, Adi Chiruţ urma să aibă un nou control după a doua operaţie suferită în luna decembrie, în timp ce Bursuc şi Spiridon sunt în continuare în perioada de refacere, tot după operaţii.