La finalul unui an foarte bun, mai ales din punct de vedere al performanţelor sportive, Clubul Sportiv Municipal Suceava a stabilit un nou record în cei 39 de ani de activitate şi anume câştigarea a nu mai puţin de 110 medalii în competiţiile naţionale şi internaţionale, asta după ce şi anul trecut bifa un record cu cele 102 medalii. Ieri, clubul sucevean şi-a premiat cei mai buni 10 sportivi din anul 2011, dar şi antrenorii care au stat în spatele celor 110 medalii câştigate. Ca în fiecare an, atletismul a avut cele mai mari performanţe având patru reprezentanţi în primii cinci clasaţi în top 10, acelaşi număr avându-l şi secţia de tir cu arcul, urmată de cea de canotaj cu trei sportivi şi tir sportiv, cu un singur reprezentant.
Cristina Casandra, pentru a zecea oară cea mai bună sportivă a CSM Suceava
După un an de pauză, în care a născut şi în care cel mai bun sportiv al CSM Suceava a ieşit soţul şi antrenorul său, mărşăluitorul Siviu Casandra, atleta Cristina Casandra a fost desemnată sportiva anului pentru clubul pe care-l reprezintă, asta după ce acum două zile a ocupat prima poziţie şi în topul realizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Suceava. Acesta este al zecelea titlu de sportivul anului la CSM Suceava câştigat de Cristina Casandra, după alte nouă astfel de distincţii câştigate consecutiv între anii 2000 şi 2009. Cea mai bună atletă din judeţ a reuşit în această vară o nouă calificare la Jocurile Olimpice, după ce a făcut baremul A ce-i asigură un loc anul viitor la Londra. Pe lângă această performanţă, Cristina Casandra a luat argintul la naţionalele de cros şi bronzul la Cupa României, bronzul la individual şi argintul cu echipa la balcaniadă, bronzul la Campionatul European în proba de 3.000 de metri şi aurul la Campionatul Naţional, în aceeaşi probă. Atleta suceveană nu a putut fi prezentă la premierea de ieri, ea fiind plecată în Portugalia, acolo unde se pregăteşte alături de soţul şi antrenorul său pentru Olimpiadă.
Alex Bodnar, al doilea sportiv al CSM ce poate ajunge la Olimpiadă
Poziţia a doua în topul CSM Suceava a revenit canotorului Marius Ghica, sportiv care în acest an a reuşit mai multe medalii la naţionalele de juniori I şi seniori, la individual şi cu echipa, dar şi o medalie de bronz la Campionatul European de Juniori I. Locurile trei, patru şi cinci au fost adjudecate de secţia de atletism a clubului, Florin Mucuţă, Ilie Rătundu şi Cătălin Şuhani, toţi trei fiind specialişti în marş, multipli medaliaţi atât la individual, cât şi la echipă în această formulă la naţionalele de 20 şi 50 de kilometri marş, la tineret şi seniori.
Singura prezenţă feminină de la secţia de canotaj, Geanina Beleagă a ocupat locul şase cu mai multe medalii la naţionalele şi Balcaniada de juniori II.
Tirul cu arcul s-a regăsit în acest clasament pe locurile şapte, opt şi nouă, prin sportivii Oana Trufin, Oana Cazacu şi Aurelian Bacinschi, ultimul împărţind locul nouă cu Ionuţ Bratu, de la canotaj. Al doilea sportiv cu şanse de a ajunge la Olimpiada de la Londra, Alex Bodnar, de la tir cu arcul s-a clasat al zecelea, loc pe care l-a împărţit cu Alexa Bahan, singurul reprezentant al secţiei de tir sportiv la premierea Clubului Sportiv Municipal Suceava.
Pe lângă acest top, oficialii de la CSM Suceava au ţinut să ofere şi un premiu special, pentru cel mai tânăr şi inimos rugbist lui Alin Conache, copil ce provine dintr-o familie în care acest sport este o tradiţie şi foarte curând va călca pe urmele tatăului său, dar şi celor doi fraţi care încă mai practică rugbiul.
Viceprimarul Lucian Harşovschi a promis că Primăria va sprijini clubul în continuare
La această premiere a fost invitat pentru al patrulea an consecutiv şi reprezentantul Primăriei Suceava, viceprimarul Lucian Harşovschi, cel ce a venit alături de un reprezentant al consilierilor locali, preşedintele Comisiei Tineret, Sport, Turism, Corneliu Vornicu. Reprezentantul administraţiei locale a promis că instituţia pe care o reprezintă va sprijini în continuare sportul sucevean şi Clubul CSM Suceava.
„Ţin să-i felicit pe sportivi pentru că aduc onoare municipiului şi judeţului Suceava şi să le spun că tot timpul au o uşă deschisă la Primăria Suceava şi-i vom sprijini cât vom putea, pe plan administrativ, cât şi personal. Vă pot spune că anul acesta a fost aprobată cu ajutorul consilierilor locali, suma de 1.920.000 de lei, iar până la acest moment s-au plătit către diferitele ramuri sportive, 1.840.000 lei, dar anul nu este gata şi sperăm să ajungem la un procentaj de 100%”, a explicat Lucian Harşovschi.
Directorul Varerică Gherasim a mulţumit familiei Casandra
După un an în care s-a depăşit din nou recordul la medalii, deşi nimeni nu se aştepta, directorul Clubului Sportiv Municipal Suceava i-a premiat pe sportivi şi antrenori pentru rezultatele obţinute şi în acelaşi timp le-a mulţumit pentru eforturile pe care le-au făcut, în special Cristinei şi lui Silviu Casandra, pentru că au dat dovadă de loialitate faţă de club, deşi puteau să plece.
„CSM Suceava a obţinut în acest an 110 medalii, acesta fiind un record nemaintâlnit în istoria sa. Dacă anul trecut am câştigat 102 medalii şi nu speram că o să mai ajungem la acest număr, anul acesta am depăşit acest record în principal prin munca sportivilor, a antrenorilor şi colectivului din club. Vreau să mulţumesc Primăriei Suceava şi Consiliului Judeţean pentru sprijinul pe care ni l-au acordat şi sper să fie în continuare alături de noi, deoarece fără acest aport ne-am descurca foarte greu la unele secţii. Este a 10-a oară când Cristina ocupă locul unul şi trebuie să fim mândri de soţii Casandra”, a declarat Valerică Gherasim.
Şeful CSM-ului a mai ţinut să mulţumească şi colaboratorilor care au fost alături de club pe parcursul acestui an, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi Liceul cu Program Sportiv Suceava.