Sucevenii pasionaţi de mersul pe bicicletă sunt aşteptaţi la o amplă acţiune. Evenimentul este programat sâmbătă, de la orele 10.00, iar punctul de întâlnire este magazinul „La Pedale” din cartierul Zamca. Acţiunea este organizată de “Let’s Do it, Romania!” şi se intitulează “Let’s bike it!”, iar în afară de Suceava se va mai pedala în aceeaşi zi şi în alte zece judeţe, precum şi în Bucureşti.
„<Let’s Bike It!> înseamnă: socializare – aveţi posibilitatea de a cunoaşte oameni deosebiţi care împărtăşesc aceeaşi pasiune: bicicleta; o zi superbă în natură – aer curat, mişcare, sănătate; peisaje frumoase – pe care altfel nu ai avea ocazia să le vezi. E un eveniment care se adresează tuturor bicicliştilor, indiferent de antrenament; e conceput astfel încât să poată fi făcut de oricine”, a precizat Alina Samoilă, reprezentantul echipei “Let’s Do it, Romania!” Suceava.
Referitor la ziua de sâmbătă, organizatorii au anunţat că la locul de întâlnire se vor stabili echipele, traseele şi se va face o scurtă instruire cu privire la procesul de cartare. Pentru acest lucru toţi cei care au GPS-uri şi aparate foto sunt rugaţi să le aducă.
„Hai să facem cea mai mare tură de biciclete pe care a văzut-o România vreodată! Vă rugăm să aveţi cu voi cască de protecţie, un rucsac cu apă necesară rehidratării, batoane energizante, pelerină de ploaie, cîteva sandwich-uri şi …MULTĂ VOIE BUNĂ!”, este chemarea celor de la “Let’s Do it, Romania!”.
La nivelul judeţului Suceava coordonator de activităţi „Let’s Bike it” este Clubul Ecomontan “Origini Verzi” Suceava, în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană „Sportul pentru Toţi” Suceava, iar pentru alte detalii se poate telefona la 0230/524128 ori la adresa de e-mail: alina.samoila@letsdoitromania.ro.
Acţiunea de sâmbătă este doar un pas în ceea ce întreprind cei de la
“Let`s Do It, Romania!”. În toamnă, mai precis pe 24 septembrie, se va organiza Ziua de Curăţenie Naţională, ocazie cu care reprezentanţii “Let’s Do It, Romania!” şi-au propus să mobilizeze cât mai mulţi români pentru a curăţa mormanele de gunoi din arealele naturale ale ţării. În afara obiectivului evident, curăţarea ţării de deşeuri, proiectul are şi o importantă componentă de educare şi responsabilizare a populaţiei, în ceea ce priveşte grija faţă de mediul înconjurător.
( 7 iul 2011, 11:14:01