Finalele Campionatului Naţional de Atletism pentru copii I, II şi III, desfăşurate zilele trecute la Bucureşti, au adus judeţului Suceava două titluri de campion al României, dar şi alte clasări pe podium. Clubul Sportiv Şcolar din Rădăuţi a reuşit să urce de două ori pe podium, după medalia de aur câştigată de Florin Pitic şi cea de argint a lui Andrei Coca. Astfel, rădăuţeanul Florin Pitic, pregătit de antrenorul Bogdan Roşcăneanu, şi-a păstrat titlul de campion naţional câştigat anul trecut în proba de triatlon la copii II, cu un total de 1359 de puncte, la 48 de puncte de următorul clasat. În aceeaşi competiţie, dar la copii I, colegul său Andrei Coca a câştigat argintul în proba de 200 metri plat, la fel ca şi anul trecut, fiind foarte aproape de podium şi în cursa de 80 de metri, acolo unde a terminat pe patru, la câteva sutimi de secundă de primii trei clasaţi. Tot în proba de triatlon, la copii I, rădăuţeanul Sebastian Davideanu a fost la numai 18 puncte de locul I şi la 5 puncte de medalia de bronz, terminând concursul pe locul şase.
„Am avut parte de o competiţie în care sportivii noştri au întâlnit adversari foarte bine pregătiţi, la cluburi cu foarte mulţi bani şi baze sportive adecvate. Florin Pitic a reuşit să obţină al doilea titlu consecutiv de campion naţional, demonstrând astfel că anul trecut nu a fost o greşeală. Vreau să mulţumesc celor care ne-au ajutat în pregătirea noastră pentru aceste finale, firmele Mediterana, Arena Take Away şi Tarsin”, a declarat antrenorul Bogdan Roşcăneanu, de la CSŞ Rădăuţi.
CSM Dorna Vatra Dornei a scos un campion naţional
Atleţii de la CSM Dorna Vatra Dornei, pregătiţi de Cristian Prâsneac, au reuşit să urce de două ori pe podiumul naţionalelor, contabilizând o medalie de aur şi una de bronz. La prima participare într-o competiţie de acest nivel, Daniel Mihăescu a reuşit să se impună în faţa unor sportivi de la cluburi mult mai titrate, devenind campion naţional în proba de 500 de metri plat, după 1 minut, 24 de secunde şi 99 de sutimi. O altă evoluţie meritorie este şi cea a Alinei Paula Vântu, dorneanca reuşind clasarea pe locul 3 în proba de aruncare a ciocanului.
„Având în vedere condiţiile în care ne antrenăm, rezultatele sunt incredibile. La Dorna nu avem pistă de atletism, iar Stadionul Municipal îl folosim doar atunci când îl prindem în toane bune pe preşedintele secţiei de fotbal, Mihai Szekely, iar în rest, pe unde putem”, a declarat antrenorul Cristian Prâsneac. Dorneanul a mai adăugat că după aflarea rezultatului, viceprimarul comunei Dorna Arini, Anton Mazăre l-a sunat pe proaspătul campion, promiţându-i că-i va deconta suma aferentă navetei la Vatra Dornei, Daniel deplasându-se zilnic pe acest traseu pentru antrenamente.
La aceleaşi finale naţionale, la care au fost prezenţi 489 de atleţi de la 108 cluburi din ţară, judeţul Suceava a mai bifat alte două medalii, una de argint prin Simona Caziuc, de la LPS Suceava, în proba de 1.000 de metri, dar şi Robert Maranduca, atlet ce a luat bronzul în proba de 2.000 de metri.