Aflat la final de contract cu echipa de handbal a Universităţii Suceava, pivotul Marius Ignat a părăsit gruparea locală şi va semna în continuare, cel mai probabil cu o altă echipă din Liga Naţională, Politehnica Timişoara. După mai multe discuţii avute cu oficialii suceveni, Ignat nu a ajuns la o înţelegere cu Universitatea, exprimându-şi dorinţa încă de anul trecut de a evolua alături de fratele său, Sabin Ignat, cel care în această vară a terminat contractul cu Ştiinţa Bacău.
Marius Ignat: ”Întotdeauna mi-am dorit să joc la aceeaşi echipă cu fratele meu”
Miercuri seară, pivotul şi-a predat echipamentul la club, încetând astfel colaborarea cu echipa locală şi urmează să semneze cu timişorenii, împreună cu fratele său şi antrenorul Otto Hell.
“Întotdeauna mi-am dorit să joc în aceeaşi echipă cu fratele meu Sabin, iar dacă acum s-a ivit aceasta ocazie am ales să merg alături de el. Exista un regret când părăsesc Suceava după cinci ani petrecuţi aici, dar în viaţă trebuie să mai schimbi aerul”, a declarat Marius Ignat.
După extrema Florin Dospinescu, jucător plecat la Ştiinţa Bacău, pivotul Marius Ignat este cel de-al doilea jucător ce părăseşte Suceava în această vară. Totuşi, conducerea clubului universitar şi-a luat măsuri de precauţie şi se află în acest moment în discuţii cu mai mulţi jucători ce l-ar putea înlocui pe Ignat pe postul de pivot.
„Mi s-a părut normal ca Ignat să opteze pentru o variantă ce i se potriveşte mai bine, mai ales că încă de anul trecut şi-a exprimat dorinţa de a evolua alături de fratele său, indiferent de echipă. Suntem în discuţii cu mai mulţi pivoţi, dar se pare că nimeni nu se grăbeşte să semneze cu noi şi aşteaptă oferte mai bune până în toamnă, când se va termina perioada de transfer”, a declarat directorul tehnic al clubului Universitatea Suceava, Petru Ghervan.
Acesta a mai adăugat că discuţiile cu Tcaciuc, Zvanciuc şi Pancu au rămas deocamdată în stand by, cei trei solicitând timp suplimentar de gândire. Cert este că până pe 28 iunie cei trei vor trebui să dea un răspuns, deoarece atunci se va reuni lotul, iar conducerea Universităţii şi-a propus să ştie exact cu ce jucători va începe campionatul, tocmai pentru a-şi stabili un obiectiv şi pentru a putea să-şi facă toate calculele ce ţin de nou sezon.
Studenţii nu şi-a primit salariile pe luna mai
Pe lângă incertitudinile privind semnarea contractelor cu cei trei jucători, Clubul Sportiv Universitatea a rămas în urmă cu o lună la salariile jucătorilor, dar şi cu alte datorii acumulate în perioada decembrie-martie. În luna aprilie, studenţii au primit o primă tranşă de bani de la Primăria Suceava, mai exact 300.000 de lei, cu care s-au plătit salariile la zi ale jucătorilor, dar şi o parte din contracte. Deşi a doua tranşă trebuia să vină pe 28 mai, aproximativ 200.000 de lei, suma nu a intrat în contul echipei.