Cu 11 zile înainte de startul Turului Ciclist al României, organizatorii competiţiei au ajuns ieri în judeţul Suceava pentru a marca traseul pe care concurenţii îl vor parcurge în cele trei etape cuprinse pe teritoriul judeţului. De la Constanţa, de unde au pornit şi până în Suceava oficialii turului nu au găsit mari probleme pe şosea, astfel încât să nu fie remediate în timp util. Ieri a fost marcat traseul invers al celei de-a patra etape ce porneşte din Suceava şi se termină în Botoşani, dar trece prin Gura Humorului, Câmpulung, Suceviţa, Rădăuţi, Siret şi Bucecea. Directorul circuitului, Valeriu Andoniu este de părere că această etapă este punctul culminant al Turului Ciclist din acest an, mai ales că este cea mai lungă, dar şi dificilă cursă din toată competiţia.
„Am observat că etapa a patra este foarte dificil de parcurs chiar şi cu maşina, traseul fiind mai dificil chiar şi decât Transfagărăşanul, deoarece vom întâlni un relief foarte variat în care avem programate trei sprinturi şi trei căţărări, pe parcursul celor 226 de kilometri. În drumul parcurs până acum nu am întâmpinat mari probleme care să ne oblige să deviem de la traseu, asta chiar dacă pe unele porţiuni se mai lucrează”, a declarat directorul Turului Ciclist al României, Valeriu Andoniu.
Scuze anticipate pentru şoferi
Cea de-a 47-a ediţie a acestei competiţii va lua startul în data de 5 iunie, cu un prolog între Deva şi Hunedoara, urmând să se termine pe 12 iunie la Constanţa, participanţii având de parcurs în total nu mai puţin de 1.154 de kilometri de şosea. Turul va intra pe teritoriul judeţului Suceava în etapa a II-a, pe 7 iunie, cea care va pleca de la Târgu Mureş şi se va opri la Vatra Dornei. A doua zi, cei 90 de rutierii vor ajunge la Suceava, pe traseul Câmpulung – Gura Humorului – Fălticeni, urmând ca pe 9 iunie să plece de la Suceava în cea mai lungă şi dificilă etapă, ce va măsura 226 de kilometri şi se va termina la Botoşani.
„Etapa a patra va fi cea mai dificilă, ce cu siguranţă va sorta sportivii în funcţie de valoare. Cel ce se va remarca aici are mari şanse să câştige ediţia din acest an, deoarece până la final traseul este destul de plat. Ne dorim ca publicul sucevean să fie prezent pe traseul din Suceava în număr cât mai mare şi în acelaşi timp dorim să ne cerem scuze şoferilor ce vor fi pe traseu, pentru blocarea circulaţiei preţ de câteva zeci de minute”, a declarat consilierul DJS Suceava, Mihai Androhovici.
În acest an, „Mica Buclă” va avea premii totale de 25.000 de euro, plus premiile suplimentare ce vor fi acordate pe parcurs de autorităţile locale sau judeţene, dar şi de sponsori.
Caravana bicicliştilor din Suceava, organizată cu ocazia Turului Ciclist al României
Ca şi anul trecut, Direcţia Judeţeană Sportul pentru Toţi va organiza în municipiul Suceava o caravană a bicicliştilor, chiar pe 8 iunie, în ziua în care Turul Ciclist al României va ajunge în municipiul reşedinţă de judeţ.
„Vom organiza această caravană a bicicletelor împreună cu Şcolile Nr. 9 şi 3, tocmai pentru a promova mersul pe bicicletă în rândul tuturor categoriilor de vârstă. Sperăm ca această caravană să-şi urmeze traseul pe spaţiile special amenajate de primărie pe trotuarele din municipiu”, a menţionat Mihai Androhovici.