Atleţii din judeţul Suceava au participat în weekend la Bacău, la finalele Campionatului Naţional de Sală pentru juniori III, concurs la care au fost prezenţi nu mai puţin de 343 de sportivi de la 89 de cluburi din ţară. Dintre sucevenii prezenţi, cea mai bună evoluţie a avut-o sportivul Clubului Sportiv Municipal Suceava, Bogdan Macovei, cel care a câştigat detaşat cursele de 800 şi 1.500 de metri, păstrându-şi astfel titlurile naţionale, câştigate anul trecut la aceeaşi competiţie de sală. Pregătit de antrenoarea Erzilia Ţâmpău, Bogdan Macovei este şi deţinătorul recordurilor naţionale la juniori III în ambele probe, performanţă pe care a reuşit-o acum două săptămâni, când s-a întors de la finalele de juniori II cu o medalie de argint la 800 de metri şi una de bronz, la 1500 de metri plat.
„Bogdan a luat ambele curse pe cont propriu şi a câştigat detaşat, fără emoţii, fiind cel mai bun atlet din ţară la vârsta lui în cele două probe. După ce acum două săptămâni a doborât recordurile naţionale, la acest concurs nu ne-a mai interesat timpul, ci doar medaliile de aur, pe care le-a câştigat şi în sezonul trecut la naţionalele de sală”, a declarat antrenoarea sa, Erzilia Ţâmpău.
Ioana Pascar, la prima medalie naţională din carieră
Cea de-a treia performanţă a sucevenilor a fost reuşită de sportiva Liceului cu Program Sportiv, Ioana Pascar, cea care a terminat cursa de 1.500 de metri pe locul al treilea, după patru minute, 53 de secunde şi 77 de sutimi. Pregătită de profesorul Iustin Tătărău, Ioana Pascar este la prima sa medalie din cariera sa de sportivă, obţinută într-o probă în care majoritatea concurentelor erau cu un am mai mari ca ea.
„Este prima ei medalie ca sportivă şi în acelaşi timp, prima mea medalie în cariera mea de antrenor. Dacă anul trecut a câştigat concursul de zonă la 800 de metri şi a terminat naţionalele pe locul cinci, la o secundă de podium, în acest an, Ioana a progresat, dovadă fiind medalia câştigată. Ioana este abia în primul an de juniori III şi de aceea îmi pun mari speranţe că va urca mai sus în competiţiile viitoare”, a declarat antrenorul Iustin Tătăru, cel care în cariera de sportiv a început cu cele două probe, 800 şi 1.500 de metri, dar mai apoi a devenit specialist în marş, acolo unde este multiplu medaliat în concursurile naţionale, la Balcaniadă, dar şi în cele internaţionale. În acelaşi concurs, un alt sportiv de-al său, Florin Ferariu a terminat cursa de 800 de metri pe poziţia a patra, la doar câteva sutimi de secundă de podium.