Luptele Greco-Romane din Suceava au ieşit din nou la rampă după ce echipa de seniori a Clubului Sportiv Municipal Suceava s-a întors de la naţionalele României cu medalia de bronz. Performanţa echipei sucevene este una remarcabilă şi pentru faptul că acest loc trei vine după 28 ani de pauză, mai exact în anul 1981, când CSM Suceava câştiga argintul în finalele pe echipe la seniori. Sportivii pregătiţi de antrenorii Constantin Tăpârjan şi Andrei Bolohan au reuşit să se califice la turneul final şi chiar să urce pe podium cu o echipă formată din şase luptători ce sunt încă juniori I şi cinci seniori. Astfel, echipa CSM Suceava i-a avut în componenţă de-a lungul turneelor de calificare şi la turneul final pe Constantin Bolohan şi Ionuţ Croitori, la categoria 55 de kilograme, Petrică Bolohan, la 60 de kilograme, Cezar Buburuzan şi Cătălin Solovăstru, la 66 de kilograme, Dan George Rotari, la 74 de kilograme, Cătălin Maţepiuc şi Romeo Matei, la 84 de kilograme, Ioan Burlică la 96 de kilograme, Andrei Brânzei şi Gheorghe Ignat, la 120 de kilograme. Din cele şase echipe prezente în lupta pentru medalii de la Bucureşti, titlul de campioană i-a revenit clubului Dinamo, urmat de CS Astra Arad şi CSM Suceava, în timp ce pe locurile patru – şase s-au clasat echipele CS Metrorex Bucureşti, SCM Bacău şi CS Satu Mare.
Constantin Tăpârjan: „Această medalie este rezultatul a multor ani de muncă”
Foarte mulţumit de rezultat, antrenorul Constantin Tăpârjan a ţinut să-şi felicite sportivii din echipa CSM Suceava pentru dăruirea de care au dat dovadă în drumul spre această medalie.
„Este un rezultat ce confirmă valoarea luptelor greco-romane din prezent, în special a generaţiei ce a obţinut rezultate remarcabile şi la juniori sau copii. Astfel, această medalie nu este întâmplătoare, ci este rezultatul a multor ani de muncă, atât a sportivilor, antrenorilor, obţinute cu ajutorul Clubului Sportiv Municipal, dar şi a unităţilor de învăţământ, în special a Colegiului Tehnic Samuil Isopescul, a Consiliului Local Suceava şi primarului Ion Lungu. Pe lângă aceştia ne-au sprijinit financiar şi moral foştii luptători ai Sucevei, cel mai bun exemplu fiind primarul comunei Slatina, Ilie Gherman”, a adăugat Constantin Tăpârjan.
Celălalt antrenor al echipei medaliate, Andrei Bolohan le-a mulţumit sportivilor pentru munca depusă, dar şi familiilor acestora, care au fost alături de ei şi au avut încredere să-i lase în mâna antrenorilor.
„O mare parte din ei sunt medaliaţii de anul trecut de la juniori I ce au continuat munca şi la seniori, unde s-au descurcat foarte bine, chiar dacă majoritatea sunt încă la juniori. Tot cu ajutorul lor sperăm să ne întoarcem la finalul săptămânii, cu o medalie şi la finalele de juniori I, de la Tulcea”, a adăugat antrenorul Andrei Bolohan.
Săptămâna viitoare, luptătorii suceveni vor avea un nou examen de trecut, la finalele naţionale pe echipe de la Botoşani, iar peste două săptămâni la Cupa României, de la Arad.