Dacă anul trecut, tinerii hocheişti ai CSM Suceava câştigau prima poziţie în turneu, în acest an trofeul a revenit celor de la Steaua Bucureşti, care a terminat neînvinsă după cele trei meciuri.
Vineri, în prima zi, Steaua a trecut de Olimpia Ploieşti cu scorul de 10 – 2, în timp ce sucevenii antrenaţi de Constantin Curelar au trecut de formaţia Ice Magic Buzău, cu scorul de 7 – 3.
A doua zi, Steaua a trecut lejer de Buzău, cu 15 – 0, iar Suceava a pierdut la limită cu Olimpia Ploieşti, scor 1 – 2, după cel mai echilibrat meci al turneului.
În ultima zi, ploieştenii au trecut lejer de buzoieni, cu 10 – 2, asigurându-şi astfel locul doi în clasamentul final, în timp ce CSM Suceava a terminat a treia, după ce au cedat în faţa Stelei, scor 2 – 4. Chiar dacă în timpul partidelor, tinerii hocheişti s-au mai contrat, la final, aceştia au dat dovadă de fair play, s-au felicitat reciproc şi au făcut fotografii împreună.
„Mă bucur că ediţia din acest an a fost mai reuşită decât cea de anul trecut, atât la copiii, cât şi la old boys. Meciurile au fost utile mai ales pentru experienţa de joc a copiilor, care la această vârstă au nevoie de cât mai multe întâlniri pentru a creşte în valoare. La final am primit invitaţii din partea prietenilor din Ploieşti şi Buzău, la două turnee pe care le vor organiza în perioada următoare şi la care sperăm să ajungem”, a declarat antrenorul secţiei de hochei a clubului organizator, CSM Suceava, Constantin Curelaru.
Lacrimi de bucurie la reîntâlnirea foştilor elevi ai lui Ştefan Tomovici
Acest eveniment hocheistic anual a prins în program şi o cupă rezervată celor ce au terminat de multă vreme activitatea de performanţă.
Trofeul memorial „Constantin Sofronie” i-a readus pe gheaţă pe o parte din foştii sportivi pregătiţi de regretatul Ştefan Tomovici, dar şi în tribune, pe cei care din cauza problemelor medicale nu au putut intra pe gheaţă.
Deşi au început hocheiul la Rădăuţi sau Suceava, o mare parte dintre aceştia au plecat mai apoi la cluburi mai mari, precum Galaţi, Ploieşti, Steaua sau Dinamo, acolo unde s-au şi stabilit.
Cum astfel de întâlniri nu sunt foarte dese pentru cei care nu mai sunt activi în hochei, reîntâlnirea de la acest turneu a adus şi lacrimi de bucurie şi emoţie, dar şi povestiri până în miez de noapte, din vremurile când reprezentau cu cinste cluburile, dar şi naţionalele României, în competiţiile interne şi internaţionale.
La Suceava a fost prezent şi unul dintre primii elevi ai lui Ştefan Tomovici, Octavian Corduban, dar şi cei ce au învăţat să ţină crosa mai târziu, precum Constantin Nistor, Adrian Olinici, Gheorghe Huţan şi Doru Moroşan, rădăuţeni de origine, care locuiesc în Galaţi sau Bucureşti, dar şi cei care au rămas aici, precum Florin Harald, Nicolae Chişciuc, Gheorghe Firitz, Mircea Lupaşcu, la aceştia din urmă adăugându-se în echipa suceveană şi Nicu Moroşan, Dorel Duman, Costel Avasiloaie, Sorin Sirean, Dorin Airinei, Gheorghe Firici, Stelian Dura, Ion Ciocan şi Cristian Brăescu.
„Ştefan Tomovici ne-a deschis ochii în hochei”
Cu toate că au trecut ani buni de când au participat la competiţii, veteranii au făcut spectacol pe gheaţă, unii dintre ei demonstrând că, în ciuda vârstei, nu au uitat să mânuiască cu aceeaşi măiestrie crosa şi pucul.
„Este o idee reuşită acest turneu, în care să ne întâlnim noi, cei care am plecat din judeţ prin anii 70, cu prietenii noştri care au rămas în continuare aici. Este un început bun, în care sperăm să se implice mult mai mult autorităţile locale şi judeţene în efortul de a avea la Suceava un patinoar acoperit, deoarece judeţul nostru a fost întotdeauna o pepinieră foarte bună pentru sport. Ştefan Tomovici este cel care ne-a deschis ochii în hochei, dar ne-a tras la început şi câte o bătaie ca să ajungem hocheişti şi se pare că a funcţionat”, au declarat doi dintre foştii elevi, Constantin Nistor şi Gheorghe Huţanu.
( 2 feb 2009, 17:46:41