miercuri, 29 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 303 (7915)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9769 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6557 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Veste bună

În acest an, în maternitatea din Suceava s-au născut cu peste 500 de copii mai mulți față de media anilor precedenți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul nașterilor înregistrate la maternitatea Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a crescut substanțial față de anii precedenți. Purtătorul de cuvânt al unității medicale, dr. Dan Teodorovici, a declarat că de la începutul acestui an până în data de 27 decembrie aici s-au născut 3.850 de copii, cu mai mult de 500 față de media anilor precedenți. În preajma sărbătorii de Crăciun, în perioada 24 - 27 decembrie, în maternitatea spitalului sucevean s-au născut 25 de copii - 13 fete și 12 băieți, cu scor Apgar între 7 și 10. Nici unul dintre copiii născuți în preajma Crăciunului nu a fost infectat cu SARS-CoV2 și nici mamele lor.

Doctorul Teodorovici a arătat că în acest an a crescut, de asemenea, numărul bebelușilor născuți prematur. În 2021, până la această dată, în Spitalul Județean de Urgență Suceava s-au născut prematur 380 de copii, cu aproximativ 80 mai mulți decât media anilor trecuți. Tendința de creștere a nașterilor premature în pandemie a fost remarcată de medicii neonatologi din spital. Astfel, ei au constatat că dacă în anul 2019 au fost 249 de copii născuți prematur, în 2020 numărul acestora a crescut la 326 de copii, iar în primele 10 luni ale acestui an erau deja 248 de copii prematuri. „Din fericire, personalul medical a reușit ca un procent bun, de aproximativ 93%, dintre copiii născuți prematur să supraviețuiască și să meargă acasă împreună cu părinții lor”, a declarat dr. Teodorovici. Medicul a subliniat că prematuritatea este o problemă de sănătate foarte severă și că acești copii „se confruntă cu o bătălie pentru supraviețuire încă de la prima respirație și personalul medical depune tot efortul pentru a le maximiza șansa la viață”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În acest an, în maternitatea din Suceava s-au născut cu peste 500 de copii mai mulți față de media anilor precedenți.
 Vizualizări articol: 691 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În acest an, în maternitatea din Suceava s-au născut cu peste 500 de copii mai mulți față de media anilor precedenți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei