Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, joi, la Suceava, că ministerul a încercat să sprijine o echipă managerială „care nu prea a mers”, motiv pentru care de joi este un nou management, „medical, dar în acelaşi timp şi militar”, cu medici specialiști de la spitale militare.
Ministrul a afirmat că la Suceava va rămâne secretarul de stat Ionel Oprea, general în rezervă, fost şef al Direcţiei Medicale a Armatei și medic chirurg la bază, „pentru a reface managementul Spitalului Judeţean Suceava”, dar și pentru a asigura acoperirea cu personal a secțiilor. Potrivit ministrului Sănătății, la acest moment nu se știe în nici o secție cât din personalul medical este bolnav, cât se află în izolare la domiciliu sau cât nu este prezent din alte motive, iar această situație urmează a fi clarificată. „Înţelegem că este o frică, o fobie, dar trebuie să ştim cu cine lucrăm”, a explicat dr. Nelu Tătaru. Într-o primă perioadă va veni la Suceava personal de la Iaşi - dr. Ioana Grigoraș, șefa Clinicii Anestezie Terapie Intensivă, care „va pune bazele reînceperii activităţii ATI în Spitalul Judeţean Suceava”, din Neamț - un nou medic epidemiolog de la DSP Neamţ, precum și rezidenţi din ultimul an şi medici de diferite specialităţi din judeţul Suceava. „Încercăm să suplinim în acest moment, până când acei medici bolnavi din judeţul Suceava vor reveni la locurile de muncă, sper eu sănătoşi, dar pentru acest lucru trebuie să vedem fiecare în parte în ce stadiu se află. În perioada următoare, managementul spitalului va chema, cu programare, acei medici pentru a evalua atât starea lor de sănătate, cât şi a locului de muncă”, a spus ministrul Tătaru.
Acesta și-a exprimat speranța că personalul din spital se va reîntoarce la muncă valid deoarece este mare nevoie, mai ales că la Suceava este cel mai mare focar de COVID-19. El a dat asigurări că autoritățile locale au tot sprijinul factorilor de decizie de la București, dar a cerut ca și acestea „să se vadă”.