Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava au efectuat, în luna februarie, 556 de controale la instituţii şi firme din judeţul Suceava. 240 de controale au vizat domeniul alimentelor, iar 316 controale au fost în domeniul non-aliment.
Inspectorul-şef al Serviciului Control în Sănătate Publică, dr. Dinu Sădean, a declarat, ieri, că în domeniul non-aliment au fost efectuate 28 de controale la instalaţiile de aprovizionare cu apă potabilă, două controale în domeniul turismului la două pensiuni, nouă controale în domeniul mediului, 18 controale la produsele din tutun, 39 la produsele cosmetice şi 121 de controale au vizat produsele biocide.
În urma unei sesizări, a fost verificată o pensiune din zona rurală Gura Humorului, controlul fiind urmat de o amendă în valoare de 800 de lei pentru condiţii igienico-sanitare necorespunzătoare şi o altă amendă în valoare de 500 de lei pentru utilizarea de personal care nu avea efectuate cursuri de igienă.
Conform doctorului Sădean, patru controale s-au efectuat în unităţi de învăţământ preuniversitar, 48 de controale au fost făcute în cabinete medicale, trei controale la Spitalul Municipal Rădăuţi – au fost vizate gestionarea deşeurilor provenite din activitatea medicală şi blocul alimentar al unităţii spitaliceşti. Gestionarea deşeurilor periculoase provenite din activitatea medicală a fost verificată prin 42 de controale şi la cabinete medicale din judeţ.
În ceea ce priveşte controalele efectuate în domeniul aliment, opt au fost la producători şi ambalatori de alimente - patru la unităţi de procesare carne, trei la producătorii de produse lactate şi unul la o brutărie, un control la un depozit angro, 141 la retaileri, 81 la unităţi din sectorul alimentaţiei publice şi opt controale la laboratoare de cofetărie-patiserie şi brutării. Inspectorul-şef al Serviciului Control în Sănătate Publică a afirmat că, în afara pensiunii menţionate, în alte unităţi nu s-au înregistrat probleme deosebite.
Tot în luna februarie, DSP a soluţionat şase sesizări pe probleme de mediu în zone de locuit, referitoare la deşeuri.