Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 dec 2015 - Anul XX, nr. 292 (6104)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Datorită echipamentelor şi specialiştilor

La Spitalul de Urgenţă Suceava, 96% dintre pacienţii cu infarct şi atac cerebral sunt salvaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Investiţiile făcute de Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava în specialişti şi aparatură de înaltă performanţă au făcut ca rata de succes în tratarea unor afecţiuni care sunt pe primul loc la cauza mortalităţii, precum infarctul miocardic acut şi atacul vascular cerebral (AVC), să fie mult peste media naţională. Astfel, dacă în anul 2012 rata mortalităţii din cauza celor două boli era de 26%, astăzi, la trei ani de la debutul programului de cardiologie şi radiologie intervenţională, mortalitatea a ajuns la 4,3%. Asta înseamnă că aproape 96% dintre pacienţii care au ajuns la spital cu infarct acut şi AVC au putut fi salvaţi, o rată de succes peste cea la nivel naţional, care este de 91,9%. Rezultatele obţinute, dotarea şi calitatea specialiştilor care lucrează aici au făcut ca de anul trecut spitalul sucevean să fie selectat într-un proiect de cercetare finanţat cu fonduri europene, al cărui titular este Academia de Știinţe Medicale. În cadrul proiectului, în care sunt incluse 15 clinici şi institute de cercetare şi doar două spitale judeţene, unitatea spitalicească a primit un aparat de diagnostic şi tratament extrem de performant, un angiograf de generaţie 2015, cu toate soft-urile posibile. Selectarea Spitalului de Urgenţă în această companie este ”extrem de onorantă”, după cum a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, managerul Vasile Rîmbu, care a precizat că acest lucru a fost posibil şi datorită aprecierii de care s-a bucurat activitatea medicală suceveană, din partea fostului ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, informat constant de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor.

 

În spitalul din Suceava sunt posibile ”toate tratamentele necesare pentru salvarea vieţii pacientului”

Sprijinul administraţiei judeţene a fost subliniat şi de cei doi medici implicaţi direct în programul de cardiologie şi radiologie intervenţională, dr. Roberto Haret şi dr. Mihai Creţeanu Jr., care au arătat că la această oră în Spitalul de Urgenţă Suceava sunt posibile ”toate tratamentele necesare pentru salvarea vieţii pacientului”. Atât infarctul, cât şi AVC sunt două boli în care timpul scurs până când pacientul ajunge la medic este esenţial. Din 2012, această categorie de bolnavi nu mai este trimisă cu ambulanţa la Iaşi, ceea ce creşte considerabil şansele de supravieţuire şi recuperare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, le-a mulţumit doctorilor implicaţi că au avut ”răbdare şi putere să viseze că şi la Suceava se poate face medicină performantă” şi nu au cedat tentaţiei de a-şi valorifica talentul în clinici universitare sau în străinătate. El l-a felicitat pe managerul Vasile Rîmbu pentru determinarea cu care a urmărit dezvoltarea şi creşterea performanţei spitalului. Încununarea acestor eforturi a venit nu doar prin creşterea adresabilităţii faţă de spital, ci şi prin includerea Spitalului de Urgenţă într-un program naţional de cercetare, care va începe efectiv în 2016.

Noul angiograf, care va permite diagnosticarea şi intervenţia cu mare precizie a afecţiunilor aparatului cardio-vascular, va fi pus în folosinţă de îndată ce inspectorii Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare vor emite autorizaţia. Atât Nechifor, cât şi Rîmbu şi-au exprimat speranţa că asta se va întâmpla cât mai curând.

Precizăm că pacienţii cu afecţiuni ce necesită tratament în regim de urgenţă beneficiază de gratuitate, costurile intervenţiilor fiind decontate de Spitalul de Urgenţă "Sf. Ioan cel Nou" Suceava. Cei care se adresează instituţiei spitaliceşti pentru servicii medicale de înaltă performanţă, similare cu ceea ce oferă clinicile universitare, sunt atât sucevenii, cât şi locuitori din judeţele vecine Neamţ şi Botoşani. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Spitalul de Urgenţă Suceava, 96% dintre pacienţii cu infarct şi atac cerebral sunt salvaţi.
 Vizualizări articol: 2856 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
La Spitalul de Urgenţă Suceava, 96% dintre pacienţii cu infarct şi atac cerebral sunt salvaţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Salată de bob (de post) Deși bătrânii noștri încă îl cultivă adesea pe la sat, bobul uscat, care seamănă cu fasolea și este chiar mai gustos, este prea puțin cunoscut și folosit în zona urbană. Se găsește însă, prin magazinele naturiste, bob... Citeşte