Nu aveţi timp? Înseamnă că cele 5 exerciţii de relaxare pe care vi le propunem sunt binevenite. Practicaţi-le „printre picături”.
1. Lăsaţi-vă fantezia să hoinărească
Culcaţi-vă pe podea, închideţi ochii şi respiraţi adânc de câteva ori. Gândiţi-vă la un loc frumos, pe care l-aţi mai văzut sau vi-l imaginaţi acum pentru prima dată. O poiană verde presărată cu flori, un lan de grâu legănându-se în bătaia vântului, dealuri cu contururi blânde, un lac de munte cu apă limpede, întinderi acoperite de zăpadă.
Încercaţi să vă imaginaţi cum vă-nviorează aerul curat. Forţaţi-vă să auziţi glasul păsărelelor, clipocitul unui pârâu. Lăsaţi gândurile să treacă pe lângă dvs. ca norii pe bolta cerească. Refuzaţi „urgenţele”, „temele” cotidiene, grijile ce trebuie puse cap la cap. Lăsaţi-vă fantezia să hoinărească.
2. Pluta
Culcaţi-vă pe spate, cu mâinile întinse în sus şi cu palmele spre tavan. Simţiţi-vă corpul de parcă ar pluti pe suprafaţa unei ape, mânat şi legănat uşor de valuri.
3. Scufundaţi-vă în podea
Imaginaţi-vă că vă scufundaţi încet in podea. Concentraţi-vă asupra fiecărei părţi a corpului: călcâie, gambe, coapse, fese, spate, gât, umeri, cap. Fiecare in parte trebuie să „atârne”, să cadă in podea. Încercaţi să lăsaţi şi gândurile să se scufunde. Ca şi când v-aţi elibera de o povară grea pe care o aruncaţi într-un lac şi o urmăriţi cum dispare încet-încet in apă.
4. Treceți-vă degetele prin păr
Împingeţi pielea capului, apăsând-o uşor cu toate cele zece degete. Doar câteva minute şi tot corpul s-a relaxat.
5. Faceți-vă curaj cu „afirmaţii” pozitive
Este vorba de propoziţii cu conţinut pozitiv, care exprimă, de fapt, împlinirea dorinţelor dvs. Rostiţi-le seara, la culcare, sau dimineaţa, imediat după ce vă treziţi. Cu cât sunt mai scurte, cu atât sunt mai eficiente. De exemplu: „Mă simt bine” sau „Sunt calm şi relaxat”. Cea mai cunoscută „afirmaţie” îi aparţine francezului Emile Coue (1857- 1926), ajuns — datorită ei — un fel de vindecător al mulţimii. Ea sună astfel: „Din zi în zi, în toate privinţele, îmi merge din ce în ce mai bine”. Autosugestia (chiar dacă uneori seamănă a păcăleală) face minuni.
Surse: antenasatelor.ro, yve.ro