Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 mai 2015 - Anul XX, nr. 111 (5923)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9768 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7319 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cum previi toxiinfecţiile alimentare

Toxiinfecţiile alimentare sunt afecţiuni determinate de alimente contaminate de o bacterie, virus sau parazit. Majoritatea persoanelor se îmbolnăvesc consumând alimente contaminate care nu au fost suficient preparate termic (carne, peşte, fructe de mare, ouă, lactate) sau nu au fost refrigerate la temperatura potrivită ori nu au fost spălate bine.

Prevenţie şi tratament

Prin simpla respectare a unor măsuri de igienă şi a unor recomandări în privinţa preparării alimentelor de origine animală care au un risc mai mare de a fi contaminate, boala poate fi prevenită.

Spală-te pe mâini înainte de a mânca/prepara ceva de mâncare.

Spală bine fructele şi legumele înainte de a le consuma.

Păstrează carnea crudă/peştele crud separat de alte alimente deoarece carnea/peştele pot fi infectate uşor cu diverşi germeni şi pot contamina celelalte alimente.

Nu consuma lapte crud nepasteurizat.

Prepară termic fructele de mare, precum şi alimentele de origine animală până la o temperatură sigură - carnea de vită şi porc minim 710C, carnea de pui minim 770C, ouăle până când gălbenuşul este tare.

Nu lăsa mâncare gătită la temperatura camerei mai mult de două ore.

În cazul în care ai făcut o toxiinfecţie alimentară, evită contactul cu membrii familiei sau cu alte persoane pe perioada bolii.

Alimentele care pot duce la toxiinfecţie sunt cele care se alterează repede: laptele şi derivatele lui (brânză, smântână, iaurt, frişcă, creme şi îngheţată), preparatele din carne, ouăle (consumate ca atare ori sub formă de maioneză).

Sursa: antenasatelor.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum previi toxiinfecţiile alimentare.
 Vizualizări articol: 1652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum previi toxiinfecţiile alimentare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitura deşteaptă Ai nevoie de 8 oua, un pachet de unt, 300 g de zahar farin, un litru de lapte, 3-4 pachetele de zahar vanilinat si 10 linguri cu faina.Cum se prepară: citeşte continuarea pe Antena... Citeşte