Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 mai 2014 - Anul XIX, nr. 123 (5632)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De ce se îmbolnăvesc bebeluşii atât de des şi care ar fi soluţia?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bebeluşii se îmbolnăvesc frecvent deoarece sistemul lor imunitar este foarte „uituc”, spun cercetătorii. Este o descoperire importantă, pe baza căreia oamenii de ştiinţă speră să înţeleagă mai bine procesul de imunizare şi să creeze, în viitor, „vaccinul perfect”.

Studiile pe şoareci de laborator au arătat că animalele de vârstă mică răspund la infecţii mai rapid şi mai puternic decât adulţii – au un sistem imunitar mai reactiv – dar imunitatea creată durează puţin.

Rezultatele acestui studiu, publicate în Journal of Immunology, sugerează o nouă perspectivă asupra imunizării şi ar putea duce la crearea unor moduri mult mai eficiente de a proteja copiii de boli infecţioase prin vaccinare. 

Imunizarea prin vaccinuri „învaţă” sistemul imunitar să îşi „amintească” anumiţi agenţi patogeni, astfel încât, atunci când organismul este expus la aceştia, are deja pregătite celulele imunitare şi anticorpii pentru combaterea infecţiei respective.

Însă, la copiii mici, acest efect – imunitatea conferită prin vaccinare – dispare rapid, ceea ce necesită repetarea vaccinării (rapel).

„Vaccinul perfect”, spune imunologul Brian Rudd de la Colegiul de Medicină Veterinară, „ar fi reprezentat de o singură doză de vaccin, administrată la naştere, şi care să confere imunitate durabilă.” ”Un astfel de vaccin nu există încă deoarece nu înţelegeam de ce bebeluşii îşi pierd rapid imunitatea.”

Mulţi specialişti credeau că bebeluşii se îmbolnăvesc des deoarece sistemul lor imunitar are un răspuns slab la infecţii. Noul studiu arată că, dimpotrivă, sistemul imunitar al copiilor mici reacţionează rapid şi puternic la infecţii, producând celulele T necesare luptei cu patogenii, dar acestea se distrug apoi rapid. Prin contrast, la adulţi aproximativ 10% din celulele T create de organism cu ocazia unei infecţii persistă în „memoria imunitară” pe termen lung a organismului, fiind astfel capabile de un răspuns rapid în cazul unei noi infecţii.

Descoperirile ar putea duce la găsirea unor căi de a imuniza mai eficient copiii. Cercetătorii speră să găsească o modalitate de a face celulele imunitare ale nou-născuţilor să se comporte mai asemănător cu cele ale adulţilor în ceea ce priveşte modul în care „învaţă” din vaccinuri şi răspund la infecţii.

 

Sursa: Mail Online

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De ce se îmbolnăvesc bebeluşii atât de des şi care ar fi soluţia?.
 Vizualizări articol: 1807 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
De ce se îmbolnăvesc bebeluşii atât de des şi care ar fi soluţia?5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei