Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 130 (5337)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Spitalul Suceava

Asistentele care calcă pe bec, mutate disciplinar în alte secţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Măsuri dure la Spitalul Suceava împotriva asistentelor care nu îşi îndeplinesc atribuţiile de serviciu şi au un comportament necuviincios faţă de bolnavi. Cadrele medii de la această unitate sanitară vor plăti cu mutarea disciplinară în alte secţii, dacă nu îşi fac datoria conform fişei postului, a anunţat managerul Vasile Rîmbu, care a arătat că astfel de sancţiuni au fost aplicate deja în câteva cazuri. „Am ajuns la concluzia că asta le doare cel mai mult. O eventuală diminuare a salariilor nu ar avea acelaşi efect asupra lor”, crede şeful Spitalului Suceava.

Din această lună, mai multe asistente a căror activitate a nemulţumit conducerea spitalului au fost mutate disciplinar din secţiile în care lucrau. Astfel, şapte cadre medii de la Unitatea de Primire a Urgenţelor au plecat să muncească la secţia Obstetrică-Ginecologie şi invers, între cele două sectoare realizându-se practic un schimb de personal menit să ducă la o îmbunătăţire a calităţii serviciilor medicale. Alte două asistente de la Psihiatrie au fost mutate disciplinar în secţiile Geriatrie şi Diabet Boli Nutriţie şi Metabolism, în timp ce o altă asistentă de la Pneumologie a plecat să-şi desfăşoare activitatea la Unitatea de Primire a Urgenţelor.

 

Şi medicii riscă măsuri disciplinare

Managerul Spitalului Suceava, Vasile Rîmbu, a arătat ieri că unitatea pe care o conduce trebuie să demonstreze că merită acreditarea obţinută şi încadrarea la un nivel înalt de competenţă, iar personalul va avea de suferit dacă nu respectă standardele de calitate. „Unde apar probleme le schimb. Sunt asistente medicale generaliste, nu sunt calificate pentru o specialitate anume. O astfel de măsură nu poate fi luată împotriva medicilor, dacă se constată că nu-şi fac treaba cum trebuie, însă există alte metode care pot fi aplicate în cazul lor, atunci când greşesc”, spune managerul Spitalului Suceava.

 

Sondaj de opinie în rândul bolnavilor

Vasile Rîmbu a reamintit că în Spitalul Suceava a fost lansat un sondaj de opinie privind gradul de satisfacţie al pacienţilor vizavi de serviciile medicale acordate şi a solicitat bolnavilor să ceară şi să completeze chestionarul la externare. Practic, bolnavii îşi pot spune părerea cu privire la serviciile primite şi chiar pot da calificative personalului care i-a îngrijit. Conducerea spitalului vrea astfel să monitorizeze reacţiile pacienţilor, fiind interesată să afle dacă aceştia au fost mulţumiţi de calitatea condiţiilor de cazare, curăţenie, hrană şi tratament şi dacă ar reveni în unitate în cazul în care ar mai avea probleme de sănătate.

Prin chestionarul introdus, Vasile Rîmbu urmăreşte să identifice punctele forte ale unităţii sanitare, dar şi sectoare în care sunt necesare îmbunătăţiri, pacienţii fiind invitaţi să dea calificative de „nesatisfăcător”, „bine” şi „foarte bine” privind calitatea condiţiilor de cazare, curăţenie, de îngrijiri medicale şi a lenjeriei. Sondajul are drept scop creşterea calităţii actului medical şi sporirea gradului de responsabilitate al personalului, a precizat managerul Spitalului Suceava.

 

Chestionarul nu este obligatoriu şi asigură confidenţialitatea

Formularele sunt distribuite odată cu biletul de ieşire din spital de către medicul curant sau asistenta-şefă şi, deşi nu există obligativitatea completării lor, conducerea unităţii îi îndeamnă pe bolnavi să-şi spună părerea, pentru a-şi forma o idee despre cum stau lucrurile în realitate.

Rezultatele sondajului vor fi transmise serviciului de statistică, care va introduce datele într-un sistem computerizat de analiză. „Bolnavii pot să-şi exprime sincer punctele de vedere, opiniile, sugestiile deoarece nu trebuie să se semneze pe acest chestionar. Noi asigurăm confidenţialitatea şi în sondaj vom prezenta doar rezultatele statistice, fără a preciza numele. După prelucrarea datelor se va face un raport şi se vor stabili măsurile necesare”, a punctat Vasile Rîmbu.

 

Întrebări din chestionarul adresat pacienţilor

Bolnavii, care nu vor fi nevoiţi să îşi spună numele pentru a fi cât mai sinceri, vor răspunde prin „da” sau „nu” la întrebări de genul „Cunoaşteţi drepturile pacientului?” „Cunoaşteţi diagnosticul pentru care aţi fost internat?”, „Aţi fost informat asupra efectelor secundare ale medicamentelor care vă sunt administrate?”, „În spital aţi beneficiat de asistenţă spirituală (religioasă)?”, „Aţi fost tratat cu amabilitate de personalul medical?”, „În timpul deplasărilor pentru investigaţia în spital aţi fost însoţiţi de personalul medical?” „Aţi recomanda acest spital şi altor pacienţi?”.

În chestionar bolnavilor li se mai cere să enumere câteva din drepturile pacientului şi să denumească medicamentele care le-au fost administrate în spital. La final, bolnavilor li se solicită să precizeze secţia în care au fost internaţi, sexul şi studiile pe care le au (şcoală generală, liceu sau învăţământ superior).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asistentele care calcă pe bec, mutate disciplinar în alte secţii.
 Vizualizări articol: 3038 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.61/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 18 voturi
Asistentele care calcă pe bec, mutate disciplinar în alte secţii4.6518

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mutari disciplinare??? trimis de
( 8 iun 2013, 11:52:16
Nu prea am inteles chestiunea.Mutarea disciplinara ar fi daca le-ar trimite pe asistente la un spital din Insula Serpilor sau din Siberia.Asa ca le duce la alta sectie,care-i problema.Ele lucreaza tot in spital si poate ca la noua sectie e mai bine si mai lejer.De exemplu la urgente imi imaginez ca e mult mai greu decat la obstretica ginecologie,ca faci si garzi de noapte.Dar poate ma insel eu si domnul director are dreptate.
*Asistenta intra grabita in salonul pacientului si spune:
-Domnule,domnule treziti-va repede!
Pacientul alarmat:
-Ce este, ce s-a intamplat?
-Am uitat sa va dau somniferul...
2.   Radumatii trimis de
( 8 iun 2013, 13:02:52
...taiam sau nu taiam salariile?
3.   O masura foarte buna trimis de
( 8 iun 2013, 13:21:14
Poate reiese si din statistici ce se stie deja de mult in spitalele romanestei, sa poate spuna si bunica de la tzara si cel care care traieste cu 200 lei pensie pe luna cum esti tratat omeneste oarecum cand bagi cate 50 lei in buzunarele nesatulelor si cum esti tratat ca un gunoi si nu se uita nimeni la tine sau poate daca o fac, atunci cu greatza atunci cand nu-i dai nimic. Atata timp cat ai salar lunar egal daca tratezi un milionar sau un om sarac de la tzara ar fi omeneste sa existe respect pentru viata pe care poate o salvezi, asta ar trebui sa fie multumirea cea mai mare ca averile nu le luati pe lumea cealalta cu voi. Nu sunt toate assitentele asa, dar poate prin aceasta masura scapam de uscaturi. Doamne ajuta.... macar se face ceva. In Germania se practica metoda cu chestionaru si e foarte buna, asistentelor nici nu le trece prin cap purtarea necuviincioasa deoarece la finalul perioadei de spitalizare exista faza cu chestionaru si daca treaba sta prost sanctiunile disciplinare nu intarzie sa apara, de ce nu ar functiona si la noi.
4.   Ganduri bune & fapte rele trimis de
( 8 iun 2013, 13:35:42
Ideea chestionarului este buna dar pans ls urma tot conducerea este vinovata. La spital, din pacate, se continua angajarile pe spaga si nu pe competenta, iar sumele sunt maricele. Daca o asistenta da spaga 3000 lei, iar un doftor 80 sau 100.000 oare ce vor incerca sa faca respectivii ?! Normal, sa-si scoata banii. De la cine? Stiti voi ...
4.1  RE: Ganduri bune & fapte rele trimis de
( 8 iun 2013, 17:59:52
Cam miroase ....a spaga si in aceste ,,mutari disciplinare"...
Din cite stiu eu posturile de asistenta se ocupa prin concurs si nu dupa bunul plac al unor manageri numiti politic la conducerea unor institutii precum spitalele.
Din pacate astfel de atitudini se intilnesc si in alte spitale,unde conducerea se
crede atot puternica ...si intangibila.

Ar fi bine ca astfel de manageri sa stie ca abuzul in exercitarea serviciului,contra intereselor unor persoane sau institutii este infractiune.

Se tot vorbeste despre incompetenta din sanatate....
...aceasta nu se va ameliora atita timp cit ocupare posturilor de medic,asistenta sau chiar infirmiera nu se va face decit prin concurs corect care sa reflecte nivelul pregatirii profesionale si nu nivelul spagii.
Tot mai multi tineri pleaca sa lucereze peste hotare unde sunt mai bine platiti si unde nu au nevoie nici de sprijin politic si nici sa dea spagi unor ,,paraziti" ca la noi.
5.   Haos in sistem........ trimis de
( 8 iun 2013, 23:53:23
tot asistentele sunt de vina ca medicii nu isi misca fundu sa vada pacientii!noi romanii suntem invatati sa rabdam si sa tacem crezand ca va fi bine dar daca nu le umbli la buzunare medicilor poate sa sufle asistenta peste tot ca tot un om mort esti!Pe neurologie dr.Neagu se poarta cu pacientii execrabil. Poate o muta la vreun adapost de caini frustrati ca acolo nu trebuie sa dea prea multe explicatii!
6.   Calca pe bec? trimis de
(10 iun 2013, 19:36:51
Asta-i exprimarea golanului Rambu?Ce stie el despre munca cadrelor sanitare?(medici si asistente)A uitat ca fara existenta acestora ar fi si el director la vreo banca din parc...Se exprima de parca scopul spitalului e sa tina pe scaun asa o specie,nu ingrijirea pacientilor.
7.   Ups trimis de
(12 iun 2013, 17:30:40
Masura este ...fenomenala....si o sa duca spitalul pe "noi culmi de progres si civilizatie"...e drept ca toate sunt generaliste...dar fiecare sectie are specificul ei...si trebuie sa te obisnuiesti cu specificul din acea sectie ...sa poti tine pasul...si cum la capitolul personal este un mare deficit...si peste tot se lucreaza contratimp...ma tem ca in afara de noi scandaluri nu se vor obtine. E drept si ca scolile sanitare scot asistenti pe banda rulanta...si se vor inghesui toti la poarta spitalului...sa-i inlocuiasca pe cei care nu-si fac datoria...dar stiti ce asistenti scot scolile din ziua de astazi???calamitati...stiti ce ati angajat deja in spital domnilor directori??? bombe...cum au trecut peste examenul de ocupare a unui post de asistent in spital???...aaa ...cu plicul...eu zic sa stati pe aproape domnilor...pentru ca scandalul din spitalul Suceava de abea acum incepe...bafta...eu ma rog doar la Dumnezeu sa nu ma imbolnavesc...ca e jale mare daca ajung in spitalul vostru european...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei