Laboratorul Synevo, din incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, va fi relocat pentru a doua oară în ultimii doi ani. Până în toamnă, laboratorul situat actualmente în aripa nouă, lângă morgă, va fi mutat într-un alt spaţiu aparţinând spitalului, mai exact în fosta spălătorie. Locaţia laboratorului va fi schimbată pentru a permite extinderea compartimentului de Neurochirurgie şi transformarea lui în secţie, a informat ieri managerul spitalului, Vasile Rîmbu.
„Locaţia actuală a laboratorului, la un nivel superior al clădirii, creează dificultăţi de acces. Sunt cazuri de oameni bolnavi sau în vârstă care acum sunt puşi în situaţia de a urca scările pentru a-şi face analizele sau a-şi lua rezultatele investigaţiilor. În urma mutării, circuitele interne şi externe ale laboratorului se vor îmbunătăţi şi se va evita trecerea prin alte secţii”, a explicat Rîmbu.
Şi-a schimbat locaţia de două ori în decurs de doi ani
Din toamnă, după relocare, laboratorul Synevo ar urma să ocupe aceeaşi suprafaţă ca şi în prezent, de aproximativ o sută de metri pătraţi.
Până în 2011, laboratorul Synevo a funcţionat în holul de la intrarea principală al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava. Laboratorul a fost mutat în aripa nouă, la etaj, iar în locul lui a fost înfiinţată o recepţie şi o sală de aşteptare. După schimbarea locaţiei, în urmă cu doi ani, pentru clienţii Laboratorului Synevo a fost realizată o cale de acces nouă, situată în spatele spitalului, lângă morgă.
Mutarea laboratorului în fosta spălătorie pentru a face loc viitoarei secţii de Neurochirurgie va creşte durata de spitalizare în cazul pacienţilor cu probleme care ţin de această specialitate.
Neurochirurgia, extinsă de la zece paturi la 25 de paturi
În momentul de faţă, compartimentul de Neurochirurgie cuprinde zece paturi, capacitate insuficientă pentru diversitatea patologiei abordate (traumatică, tumorală, vasculară, infecţioasă, degenerativă, spinală) şi numărul mare de bolnavi. În compartimentul de Neurochirurgie se internează pacienţi cu diagnostice complexe, ca fracturi craniene sau de coloană, hematoame subdurale, epidurale, intracerebrale, hernii de disc, spondiloze, abcese intracerebrale, accidente vasculare cerebrale, anevrisme.
Compartimentul de Neurochiurgie funcţionează cu patru medici, cinci asistente şi patru infirmiere. Secţia de Neurochirurgie ar urma să aibă 25 de paturi şi un număr suplimentar de personal.
(22 mai 2013, 13:20:24