Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 46 (5253)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Investiţii

Cinci secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava au fost reabilitate şi modernizate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

În cursul zilei de ieri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava au fost recepţionate lucrările de reabilitare, reorganizare şi modernizare executate la secţiile Pediatrie, Oftalmologie, Reumatologie, Obstetrică - Ginecologie şi Neonatologie.

Pentru secţiile de Pediatrie, Oftalmologie şi Reumatologie, principalele lucrări de amenajare şi reabilitare au constat în: montarea uşilor din PVC, pardoseli covor PVC, placarea pereţilor şi a pardoselilor cu faianţă şi gresie, tapetarea pereţilor cu PVC, montarea tavanelor suspendate, lucrări la instalaţii sanitare, termice şi electrice şi la instalaţiile de gaze medicale (oxigen). Totodată, toate saloanele au fost dotate cu instalaţii cuprinzând prize de oxigen, vacuum, aer comprimat şi avertizoare de fum.

Vasile Rîmbu, managerul SJU Suceava, a declarat: “În cadrul strategiei de dezvoltare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, reorganizarea, reabilitarea şi modernizarea secţiilor în conformitate cu normele şi standardele prevăzute de legislaţia în vigoare sunt o prioritate. Aceste lucrări au ca scop asigurarea unor condiţii de spitalizare moderne, cât şi dezvoltarea şi eficientizarea serviciilor medicale acordate pacienţilor”.

La inaugurare au mai fost prezenţi: prefectul judeţului – Florin Sinescu, preşedintele Consiliului Judeţean – Cătălin Nechifor, primarul municipiului Suceava – Ion Lungu, subprefectul judeţului - Constantin Harasim.

 

Investiţii de aproape 500.000 de lei pentru secţia de Oftalmologie

Prima inaugurare a fost făcută la lucrările de la secţia de Oftalmologie, secţie care are  25 de paturi şi 18 salariaţi. Anual sunt internaţi peste 1.200 de pacienţi. În cadrul secţiei a fost amenajată o nouă sală de operaţie, dotată cu echipamente de ultimă generaţie, respectiv microscop operator, aparat de facoemulsificare, biometru, pahimetru etc. Valoarea lucrărilor de modernizare s-a ridicat la 400.845 de lei. Totodată, în scopul asigurării unor condiţii de spitalizare moderne, secţia a fost dotată cu paturi, saltele şi mobilier medical nou, în valoare de 78.883 de lei. 

 

Circa 3.600 de internări la Pediatrie, în 2012

Lucrări de modernizare şi reabilitare au fost făcute şi în cadrul secţiei de Pediatrie, secţie cu 80 de paturi şi care cuprinde două compartimente, respectiv terapie acută şi neurologie pediatrică. De serviciile de specialitate ale secţiei beneficiază anual circa 3.600 de pacienţi – sugari, preşcolari, şcolari internaţi cu afecţiuni diverse: boli respiratorii, digestive, neurologice, metabolice etc.

În cadrul secţiei a fost amenajată o bucătărie dietetică ultramodernă, un spaţiu de joacă pentru copii şi o sală de studiu pentru elevi. Valoarea lucrărilor de reabilitare este de 508.115 lei. Totodată, pentru mobilier nou s-au investit 237.019 lei.

 

Secţia de Reumatologie este singura cu acest profil din judeţ

Secţia de Reumatologie, singura cu acest profil din judeţ, asigură servicii medicale pentru circa 1.100 de bolnavi în fiecare an. Patologia reumatismală s-a diversificat în ultimii ani foarte mult, de la patologie reumatismală degenerativă (boală artrozică, coxartroză etc.) la reumatismul cronic inflamator şi bolile autoimune – poliartrită, spondilartrită anchilozantă, etc.

Valoarea lucrărilor de reabilitare a fost de 55.845 de lei. Pentru mobilier medical nou, paturi şi saltele s-au investit 45.928 de lei.

 

Secţiile de Obstetrică şi Neonatologie, reabilitate printr-un proiect al Băncii Mondiale

La Spitalul Judeţean Suceava s-a finalizat proiectul „Lucrări civile de reabilitare a secţiilor de Obstetrică şi Neonatologie”, proiect finanţat de Banca Mondială. Proiectul cuprinde lucrări de reabilitare a celor două secţii şi a constat în recompartimentări, finisaje, tâmplărie şi modernizarea instalaţiilor, a dotărilor şi a echipamentelor.

Principalele lucrări efectuate au constat în recompartimentarea, reabilitarea şi modernizarea spaţiilor de la etajele 4 şi 5, amenajarea de saloane pentru reanimarea nou-născuţilor prematur sau subponderali, organizarea unui bloc operator format dintr-o sală de operaţie principală şi patru săli mai mici pentru naştere individuală.

Totodată, pentru asigurarea ventilării şi climatizării aseptice a fost prevăzută o centrală de ventilaţie.

Finisajele s-au realizat la pardoseli (covor PVC de trafic intens tratat biostatic), pereţi (tapet PVC termosudabil, vopsit cu vopsele lavabile antimicrobiene), plafoane, tâmplărie interioară (uşi din lemn pe toc metalic) şi pereţi de compartimentare (din zidărie şi ghips carton).

Spaţiul reabilitat este dotat cu instalaţii de semnalizare a incendiilor, supraveghere video, apelare asistentă, unităţi de climatizare pentru fiecare salon, echipamente de ultimă generaţie. Fiecare salon beneficiază de grup sanitar propriu, aer condiţionat, sistem de oxigen, buton de panică, iar aparatura medicală este de ultimă generaţie (laparoscop, histeroscop), aceasta permiţând lărgirea ariei de intervenţii chirurgicale ginecologice.

Secţia de Neonatologie are 72 de paturi, iar anual sunt îngrijiţi circa 3.100 de nou-născuţi.

Secţia de Obstetrică - Ginecologie are 100 de paturi, iar anual aici sunt internate circa 3.700 de paciente. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava au fost reabilitate şi modernizate.
 Vizualizări articol: 3582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Cinci secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava au fost reabilitate şi modernizate4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ma bucur si sper sa nu ajung curind pe acolo! trimis de
(26 feb 2013, 11:36:23
Dl Rimbu, demonstreaza mereu ca este un bun manager. Speram sa ramina. Poate va aduce si doctori pe masura!
2.   Unde dai si unde crapa/ trimis de
(26 feb 2013, 12:49:24
E frumos de inaugurat cu fonduri aduse de altii?
3.   Felicitari si multumiri celor care s-au implicat! trimis de
(26 feb 2013, 13:00:08
fara sanatate si fara educatie, un popor este mutilat.

in ultimii ani s-au facut investitii deosebite la spitalul judetean...DAR, EXISTA TOTUSI UN DAR...ce faceti d-le rimbu si d-lor de la cj suceava cu UNITATEA DE PRIMIRI URGENTE?

ati numarat paturile de la UPU?

ati putea explica,d-le rimbu... cum se poate ca prin 3-4 paturi de la URGENTA sa treaca ZILNIC si peste 250(doua sute cincizeci) de pacienti?

stii dumneata d-le rimbu cam care este nr. DE ORE !!!! pana un pacient ajuns de urgenta !!! poate fi tratat???

ce veti face in cazul unui cutremur sau in cazul unui accident in lant sau in cazul exploziei unei incarcaturi periculoase in urma unui accident?

situatia de la UNITATEA PRIMIRI URGENTE este una dramatica!
chiar nu se mai poate continua in acest hal! nu poti cu o mana de oameni SUPRASOLICITATI ZI DE ZI si cu 3-4 paturi sa faci medicina de urgenta!!! intr-un oras cu peste 100.000 de locuitori!

de cele mai multe ori, de activitatea personalului de la URGENTA depinde ca un pacient sa mai ajunga in sectiile modernizate ale spitalului sau la 2 metri sub pamant.
4.   Investitii in profesionisti pe cand?! trimis de
(26 feb 2013, 14:37:29
Bine bine, dati cu var, schimbati parchetu', dar medici buni si profesionisti care nu conditioneaza actul medical, pe cand aduceti?! Suceava e recunoscuta in toata tara pentru medicii ei spagari si incompetenti majoritatea. Sunt si unii care-si fac treaba. Dar acestia sunt prea putini din pacate si sunt treptat inlaturati de cei mai vechi in breasla.
5.   Sarmanul, trimis de
(26 feb 2013, 15:06:28
Sarmanul, nu are bani de un costum calumea si o cravata care sa-i dea putina prestanta. Arata ca un sef de colhoz, fara pic de personalitate si demnitate. Urmeaza sa apara in pantaloni scurti, cu dejetul in cura si murdar de delciuri pe tricou, Stiu ca nu e bine sa judeci omul dupa haina, dar ca sef de judet esti putin mai mult decat un simplu om - ce mama masii de treaba......
6.   Comentariu trimis de
(26 feb 2013, 23:19:06
Ai dreptate NEUTRU ,e bine ca fac aceste lucrari dar cind te duci acolo ori dai spaga si iesi cit de cit sanatos sau daca nu dai iesi mai rau decit ai intrat.Niste incompetenti si spagari ,am dus copilul meu cu infectie intestinala si spuneau ca trebuie sa o opereze ca are apendicita. Halal medici buni si profesionisti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei