marţi, 11 dec 2012 - Anul XVII, nr. 290 (5195)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Depistarea leziunilor cu risc de cancer de col, disponibilă şi în România prin testarea ADN HPV

Depistarea virusului papiloma şi a leziunilor cu risc crescut de cancer de col uterin este posibilă, şi în România, prin testarea ADN HPV, la care un rezultat negativ oferă, ca şi la testul Papanicolau, garanţia că riscul neidentificării bolii este foarte redus, de aproximativ 1 la 1.000.

Testarea, disponibilă în România în laboratoarele Regina Maria şi Synevo, se realizează din celule cervicale recoltate în mediu lichid.

În mod curent, testarea ADN HPV se utilizează ca test complementar sau de confirmare în cazul în care rezultatul citologic obţinut prin metoda Papanicolau este anormal sau la limită.

Compania Roche anunţă, într-un comunicat remis MEDIAFAX, extinderea indicaţiei europene a testului cobas® 4800 HPV pentru screening-ul primar de cancer de col uterin, prin testarea ADN pentru virusul HPV, care descoperă leziuni sensibile.

Infecţia persistentă cu virusul papiloma uman reprezintă principala cauză a cancerului de col uterin la femei. Astfel, genotipurile HPV 16 şi 18 sunt responsabile pentru 70% din cazurile de cancer de col uterin.

"Testarea HPV este o metoda de screening foarte sensibilă. Multe femei pot avea o infecţie cu HPV, dar asta nu înseamnă că au cancer de col uterin. De aceea, este foarte importantă identificarea femeilor care prezintă un risc de a dezvolta cancer de col uterin, scutindu-le în acelaşi timp pe celelalte femei de intervenţii medicale posibil inutile", afirmă Eduardo Franco, director al Diviziei de Epidemiologie a Cancerului de la Universitatea McGill din Montreal, citat în comunicatul companiei.

Testul de screening Papanicolau a scăzut în mod semnificativ incidenţa cancerului de col uterin în ultimii zeci de ani. Testul ADN HPV este însă considerat mai sensibil în ceea ce priveşte identificarea leziunilor - aspect important în cazul unui screening primar.

Conform Agenţiei Internaţionale pentru Cercetarea Cancerului, în România, anual, peste 3.400 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin, iar 2.000 mor din cauza acestei suferinţe oncologice. România ocupă locul I în Europa în ceea ce priveşte incidenţa cancerului de col uterin.

În lume, anual, aproximativ 275.000 de femei mor din cauza cancerului de col uterin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Depistarea leziunilor cu risc de cancer de col, disponibilă şi în România prin testarea ADN HPV.
 Vizualizări articol: 618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Depistarea leziunilor cu risc de cancer de col, disponibilă şi în România prin testarea ADN HPV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei