Opt medici au fost angajaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava în urma concursului organizat de conducerea unităţii săptămâna trecută. Managerul Vasile Rîmbu a anunţat ieri că au fost ocupate posturile libere din secţiile în care se înregistra cel mai mare deficit de personal medical. Doctorii care au promovat examenul şi au întregit echipa medicală de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava sunt Cătălin Franciuc-medic specialist Neurologie, Bogdan Bondaru-medic rezident anul V Unitatea de Primire a Urgenţelor, Elena Tătăranu-medic rezident anul V Pediatrie, Petruţa Oana Demuth-medic specialist Pediatrie Unitatea de Primire a Urgenţelor, Ciprian Puha-medic specialist Ortopedie, Dorin Achiţei-medic specialist Gastroenterologie, Teodora Popescu-medic specialist ORL şi Manuela Şestac-medic specialist Neurochirurgie.
Alte 17 posturi de asistent medical generalist şi câte unul de infirmier, chimist şi kinetoterapeut urmează a fi ocupate în perioada imediat următoare, în urma concursului organizat ieri, 5 decembrie. Pentru aceste locuri concurenţa a fost acerbă, cel mai mare număr de candidaţi înregistrându-se pentru cele 17 posturi de asistent medical generalist, unde s-au înscris 107 persoane, şi pentru postul de infirmier, pentru care au intrat în competiţie 15 persoane.
Preşedintele CJ: „Guvernul a făcut un efort şi a eliberat câteva locuri importante pentru spitale”
„Din punct de vedere al acoperirii cu medici nu mai avem o problemă, însă rămânem deficitari la capitolul asistente, infirmiere şi îngrijitoare”, a arătat Vasile Rîmbu.
Prezent ieri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, unde a participat la inaugurarea celor cinci secţii modernizate, preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, şi-a exprimat încrederea că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 34 din 2009, care prevede că instituţiile din sectorul bugetar pot face angajări doar dacă s-au vacantat alte şapte posturi, va fi abrogată.
“Ceea ce este important este că s-au deblocat aceste posturi, pentru că ele nu sunt în logica Ordonanţei Guvernului, cea care prevede ca şapte posturi să fie eliberate ca să faci o angajare. Deci, practic, Guvernul a făcut un efort şi a eliberat câteva locuri importante pentru spitale, nu doar în Suceava, ci în toată ţara şi am speranţa că de anul viitor va fi eliminată complet regula şapte la unu. Să fie o regulă normală, atunci când pleacă o persoană din sistem să poţi angaja imediat alta, astfel încât să umpli locurile libere. Mai mult, în funcţie de necesităţi, sperăm să putem obţine nişte locuri disponibile pe care să le putem bugeta, pentru că totul se rezumă la bani. Am însă speranţa că atât Consiliul Judeţean, cât şi Spitalul Suceava şi Ministerul Sănătăţii vor reuşi să găsească finanţare pentru a asigura salariilepersonalului din Suceava”, a spus Cătălin Nechifor.
( 6 dec 2012, 13:55:12