marţi, 18 sep 2012 - Anul XVII, nr. 218 (5123)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

VARICELE NU SUNT DOAR O PROBLEMĂ ESTETICĂ!

Boala varicoasă afectează la ora actuală mai mult de 45% din populaţie, fără a socoti şi dilataţiile venoase mici (teleangectazii, “spider veins”) care brăzdează coapsele, atât de inestetice când se pune problema mersului la plajă - care urcă procentul până aproape de 65% . 

Din păcate această boală reprezintă mult mai mult decât un dezavantaj estetic, datorită complicaţiilor pe care le antrenează în timp, precum senzaţia de greutate, durerea şi umflarea gambelor, tromboflebita varicoasă, tulburări de pigmentare a pielii şi în final ulcerul varicos -  rană care nu se vindecă niciodată.

Cauza determinantă este apariţia unui defect în structura valvelor din interiorul venelor care permite modificarea direcţiei de circulaţie a sângelui venos, ce rămâne blocat şi determină apariţia venelor dilatate.

Scopul nostru, în clinicile LaurusMedical, este să tratăm venele varicoase, să ajutăm pacientul să prevină recidiva acestora şi să îi asigurăm toată asistenţa şi tot sprijinul în eventualitatea apariţiei unor noi probleme venoase.

 

Opţiunea chirurgicală clasică ?

În trecut, pacienţii cu dilataţii varicoase importante nu aveau o altă opţiune decât tehnicile chirurgicale clasice, care, pe lângă spitalizare, durere, pierdere importantă de sânge şi anestezie, presupun strippingul, adică smulgerea venei în totalitate. Doar venele de dimensiuni mici puteau fi tratate prin scleroterapie, adică injectarea unei substanţe în venă care determină distrugerea peretelui venos, colabarea şi dispariţia venei. 

 

Cum se tratează varicele fără operaţie în clinicile Laurus Medical?

Ce este UGS (scleroterapie ghidată ultrasono-grafic)?

Astăzi, datorită noii tehnologii UGS (scleroterapia  ghidată ultrasonografic), pot fi tratate prin scleroterapie, fără a fi necesară operaţia chirurgicală, şi venele mari, deoarece această metodă presupune injectarea precisă, ghidată echografic a agentului sclerozant direct în vena afectată, de multe ori greu de abordat.

Medicul se foloseşte de ghidarea ultrasonică în momentul injectării, având la dispoziţie o imagine de mare acurateţe care îi permite să injecteze cu mare precizie agentul sclerozant în vena afectată, asigurând astfel UGS o rată foarte mare de succes. În acest fel se pot trata venele localizate profund, care altfel ar fi necesitat intervenţia chirurgicală. 

 

Vor dispărea imediat venele?

De obicei simptomele comune ale bolii varicoase ca durerea în gambă, senzaţia de greutate, dispar imediat. UGS (scleroterapia ghidată ultrasonografic) are ca şi consecinţă colapsul progresiv al venei care, practic, nu mai este varicoasă după tratament.

 O îmbunătăţire de 80 % a aspectului apare de regulă în primele 2 săptămâni; totuşi poate să treacă ceva timp până la completa dispariţie a dilataţiilor venoase.

La aproximativ 75% din cazuri o singură sedinţă de tratament poate fi suficientă, pentru celelalte 25% din cazuri fiind necesare 2-3 sedinţe de tratament.

În medie, 1-2 sedinţe terapeutice sunt suficiente să rezolve problema venoasă permanent.

 

Poate UGS să elimine permanent varicele?

Venele care au fost tratate efectiv nu se vor mai reface. Totuşi, în rare cazuri, recidiva poate apărea pe fond ereditar, de regulă având un grad evolutiv scăzut.

Scleroterapia asistată ultrasonografic UGS permite tratamentul definitiv al varicelor fără a se apela la chirurgie.

 

Avantajele şi beneficiile tratamentului bolii varicoase prin UGS - scleroterapie asistată ultrasonografic:

- nu necesită intervenţie chirurgicală

- nu necesită anestezie - este nedureroasă

- nu există cicatrici postoperatorii şi nici fire de sutură 

- nu necesită absenţa de la serviciu / concediu medical

- pacientul poate să îşi desfăşoare activităţile zilnice obişnuite

 

Cât durează refacerea după tratament?

În general pacienţii se pot întoarce la activitatea normală imediat după tratament, inclusiv la serviciu sau pot călători imediat direct de la clinică. 

Este totuşi recomandat ca timp de 2 săptămâni după şedinţa terapeutică să se evite ridicarea greutăţilor mari şi activităţi fizice intense.

Pentru mai multe detalii despre tratament şi consultaţii sunaţi la numerele de telefon: 0230-211.888, 0728-857.730. Sediul clinicii se află pe Str. Universităţii, nr. 19, parter, Suceava.

Mai multe informaţii găsiţi la adresa web www.laurusmedical.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului VARICELE NU SUNT DOAR O PROBLEMĂ ESTETICĂ!.
 Vizualizări articol: 852 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
VARICELE NU SUNT DOAR O PROBLEMĂ ESTETICĂ!5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei