miercuri, 29 aug 2012 - Anul XVII, nr. 201 (5106)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

Vaccinarea copiilor se va face în continuare în şcoli

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Ministerul Sănătăţii (MS) a revenit asupra Ordinului care muta vaccinarea din şcoală în cabinetul medicului de familie. Și asta, după ce doctorii care urmau să preia această sarcină au atras atenția că, odată cu operarea modificării, numărul minorilor neimunizați ar putea crește și mai mult - conducând la apariția unor epidemii de boli transmisibile – întrucât, cel mai probabil, părinții nu-și vor trimite din proprie inițiativă copiii la vaccinare.

Directorul executiv adjunct medical al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a confirmat ieri faptul că, din toamnă, odată cu începerea anului școlar 2012/2013, imunizarea copiilor se va realiza tot în unităţile de învăţământ. Responsabilul DSP a salutat decizia ministerului de resort de a reveni asupra Ordinului, apreciind că imunizarea are un rol extrem de important în sănătatea publică şi nu putea fi lăsată la latitudinea părinților.

Specialistul instituției a declarat că, până acum, cel puțin la nivelul județului, procentul de vaccinare în școli a fost satisfăcător, de peste 95%, iar o eventuală schimbare nu ar fi fost benefică.

 

Anual, circa 20.000 de copii sunt imunizaţi în şcoli împotriva unor boli transmisibile

Anual, în judeţul Suceava, circa 20.000 de copii sunt imunizaţi în unităţile de învăţământ împotriva unor boli transmisibile. În şcoli, vaccinurile obligatorii se fac la vârstele de 7, 9 şi 14 ani.

Lipsa imunizării poate avea efecte catastrofale. De exemplu, o fată care nu este vaccinată antirubeolic şi face boala în timpul sarcinii riscă să nască un copil cu malformaţii.

Dr. Cătălina Zorescu a declarat: ”Imunizarea copiilor în unitățile de învățământ este o metodă tradițională cu care populația s-a obișnuit. Și medicilor le este mai ușor, având în vedere că minorii sunt grupați. La noi nu există acel grad de cultură medicală din alte țări, ceea ce înseamnă că părinții puteau respinge imunizarea, expunându-și propriii copii unor boli grave, chiar mortale. Lipsa vaccinării pune în pericol și sănătatea publică, mai ales în contextul actual, de evoluție a unor epidemii de rujeolă și rubeolă, apărute tocmai din cauza golurilor de vaccinare la anumite grupe populaționale”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vaccinarea copiilor se va face în continuare în şcoli.
 Vizualizări articol: 1116 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vaccinarea copiilor se va face în continuare în şcoli0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei