marţi, 3 iul 2012 - Anul XVII, nr. 152 (5057)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Patru mituri ale dietei sănătoase

Alimentaţia sănătoasă a devenit o prioritate pentru multe persoane în zilele noastre, însă unele preparate considerate de majoritatea bune pentru organism ascund adevărate bombe, informează becomegorgeous.com.

 

Sosul de salată sărac în grăsimi

Autorii multor diete sugerează că o alimentaţie bogată în salate combinate cu sosuri sărace în grăsimi este soluţia pentru reducerea caloriilor şi a conţinutului lipidic. Însă, potrivit nutriţionistului Vicki Edgson şi antrenorului James Duigan, salatele combinate cu o cantitate mică de grăsimi (sănătoase) pot ajuta organismul să absoarbă mai bine nutrimentele, pentru că cele mai multe dintre legume conţin substanţe care sunt descompuse de grăsimi. În plus, senzaţia de foame nu este atât de accentuată, ceea ce ajută la eliminarea din alimentaţie a gustărilor.

 

Laptele degresat

Acesta nu este cea mai bună opţiune, pentru laptele obişnuit nu conţine chiar atât de multe grăsimi pe cât se crede. În plus, conţine vitamine solubile în grăsimi, precum A, D, E şi K, necesare bunei funcţionări a organismului.

 

Margarina

Multe persoane înlocuiesc untul cu margarina, pentru că ar avea mai puţine calorii şi grăsimi, însă Vicki Edgson spune că margarina este un produs foarte procesat care conţine grăsimi ce nu pot fi descompuse de organism. Din acest motiv, corpul mai degrabă va stoca grăsimi. Untul este un produs natural, care conţine multe calorii şi grăsimi, dar conţine şi acizi graşi naturi, care previn senzaţia de foame şi reduc riscul de maladii cardiace. De aceea este de preferat o cantitate mică de unt unei cantităţi mai mari de margarină.

 

Fructe

Într-o dietă sănătoasă, consumul mare de fructe şi legume este recomandat. Însă fructele sunt bogate în zahăr, astfel încât trebuie să se prefere legumele. În plus, sunt de preferat fructele cu coajă subţire, ca fructele de pădure şi merele, cărora li se pot adăuga câteva seminţe/ nuci. Un nivel echilibrat al zahărului în sânge ajută la eliminarea oboselii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru mituri ale dietei sănătoase.
 Vizualizări articol: 685 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Patru mituri ale dietei sănătoase5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei