Alimentaţia sănătoasă a devenit o prioritate pentru multe persoane în zilele noastre, însă unele preparate considerate de majoritatea bune pentru organism ascund adevărate bombe, informează becomegorgeous.com.
Sosul de salată sărac în grăsimi
Autorii multor diete sugerează că o alimentaţie bogată în salate combinate cu sosuri sărace în grăsimi este soluţia pentru reducerea caloriilor şi a conţinutului lipidic. Însă, potrivit nutriţionistului Vicki Edgson şi antrenorului James Duigan, salatele combinate cu o cantitate mică de grăsimi (sănătoase) pot ajuta organismul să absoarbă mai bine nutrimentele, pentru că cele mai multe dintre legume conţin substanţe care sunt descompuse de grăsimi. În plus, senzaţia de foame nu este atât de accentuată, ceea ce ajută la eliminarea din alimentaţie a gustărilor.
Laptele degresat
Acesta nu este cea mai bună opţiune, pentru laptele obişnuit nu conţine chiar atât de multe grăsimi pe cât se crede. În plus, conţine vitamine solubile în grăsimi, precum A, D, E şi K, necesare bunei funcţionări a organismului.
Margarina
Multe persoane înlocuiesc untul cu margarina, pentru că ar avea mai puţine calorii şi grăsimi, însă Vicki Edgson spune că margarina este un produs foarte procesat care conţine grăsimi ce nu pot fi descompuse de organism. Din acest motiv, corpul mai degrabă va stoca grăsimi. Untul este un produs natural, care conţine multe calorii şi grăsimi, dar conţine şi acizi graşi naturi, care previn senzaţia de foame şi reduc riscul de maladii cardiace. De aceea este de preferat o cantitate mică de unt unei cantităţi mai mari de margarină.
Fructe
Într-o dietă sănătoasă, consumul mare de fructe şi legume este recomandat. Însă fructele sunt bogate în zahăr, astfel încât trebuie să se prefere legumele. În plus, sunt de preferat fructele cu coajă subţire, ca fructele de pădure şi merele, cărora li se pot adăuga câteva seminţe/ nuci. Un nivel echilibrat al zahărului în sânge ajută la eliminarea oboselii.