O cură standard cu clorofilă durează 12 zile şi este un tratament extrem de puternic ce generează în fiinţa umană profunde efecte benefice.
- în prima zi de cură nu se va bea mai mult de un sfert de pahar (50 ml) de extract de clorofilă, care va fi luat în doză unică, pe stomacul gol, cu 30 de minute înaintea mesei de dimineaţă;
- în a doua zi de cură se va dubla cantitatea de extract (100 ml), care va fi băut în doua reprize, cu 30 de minute înaintea mesei de prânz şi de seară.
- între ziua a treia şi a unsprezecea se măreşte doza cu câte un sfert de pahar pe zi (150 ml, 200 ml, 250 ml etc.), repartizându-se în trei părţi egale, luate cu 30 de minute înaintea celor trei mese principale.
- în a douăsprezecea zi se bea câte un pahar de extract de clorofilă înaintea fiecărei mese. Este de preferat că în ultima zi de cură să nu se consume altceva decât orez fiert şi sărat după gust, pentru ca efectele de dezintoxicare să fie mai intense.
La ce ajută o astfel de cură
Cura cu clorofilă este excelent mijloc de purificare în perioada de primăvară; are efect de accelerare a tranzitului intestinal; tulburările de coagulare, anemia, carenţele de calciu şi magneziu vor fi rapid compensate de această cură; hemofilia, anumite forme de leucemie răspund foarte bine la această formă de terapie; acneea rebelă, diferitele forme de alergie, sensibilitatea la infecţii sunt tratate cu succes; gastritele şi ulcerele se ameliorează şi ele cu ajutorul acestei cure (se recomandă mai ales extractele din plante aromatice blânde (pătrunjel, ţelină) şi urzică, care vor proteja pereţii stomacului şi vor combate bacteriile de la acest nivel (inclusiv Helicobacter pilori); astmul sau bronşita vor fi si ele ameliorate de aceasta cură; tratarea asteniei de primăvară (mai ales daca vom folosi plante mai amare - frunzele de păpădie sunt excelente); combaterea stărilor de oboseală (se vor consuma extracte verzi de pătrunjel şi ţelină); efecte deosebite pentru oamenii care lucrează în mediu toxic, care sunt expuşi la radiaţii (cele ale monitoarelor calculatoarelor, razele X ale aparatelor de analiză etc.); efecte deosebite asupra oamenilor care au avut sau au o hrană cu mulţi aditivi sintetici sau cu multă carne; protejează vasele de sânge împotriva sclerozării, ţine sub control infecţiile bacteriene indiferent de localizare (chiar şi pericardita - inflamaţia muşchiului cardiac).
Notă: Dacă extractele vegetale sunt prea puternice şi dau diaree, atunci le vom lua în doze mai mici şi vom bea în paralel ceaiuri de mentă, coada-racului sau scoarţă de stejar.
Tulpini de plante verzi
Se folosesc numai tulpini de plante. Tulpinile plantelor pe care nu le cunoaştem sau a căror provenienţă este incertă nu vor fi niciodată folosite, deoarece pot avea efecte toxice imprevizibile (fie datorită toxicităţii plantei în sine, fie datorită stropirii plantei cu substanţe chimice, îngrăşăminte etc.). Cu cât verdele plantei este mai intens, cu atât efectele sale vor fi mai puternice, deoarece şi conţinutul de clorofilă va fi mai ridicat.
Iată câteva plante frecvent folosite în terapia cu clorofilă:
- fire verzi de zarzavat: pătrunjel sau ţelină, în anumite cazuri frunze de ceapă verde sau usturoi;
- tulpini tinere de urzică sau frunze verzi de leurdă ori păpădie;
- mlădiţe verzi, de circa 8 cm înălţime, de grâu, orz sau ovăz;
- tulpini tinere de lucernă.
Mihai MOISOIU