Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 mar 2012 - Anul XVII, nr. 70 (4975)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cafeaua reduce riscul de declanşare a maladiei Alzheimer

Cafeaua reduce riscul de declanşare a maladiei Alzheimer, potrivit cercetătorilor americani de la University of South Florida, informează mirror.co.uk.

Autorii acestui studiu, realizat pe o durată de patru ani pe un eşantion de 124 de persoane în vârstă de peste 65 de ani, au descoperit că pacienţii care prezentau primele semne ale bolii beau doze zilnice de cafea cu 51% mai mici în comparaţie cu persoanele neafectate de maladia Alzheimer.

Savanţii americani consideră că această băutură cu rol stimulant declanşează o reacţie chimică la nivelul creierului care previne distrugerile cauzate de această maladie incurabilă, cu efecte devastatoare.

"Acest studiu este primul din lume care afirmă că un consum de cafea este asociat cu o reducere a riscului de declanşare a maladiei Alzheimer", au spus autorii acestui studiu, publicat în revista Journal of Alzheimer's Disease.

Potrivit unor studii anterioare, cafeaua combate cu succes depresia la femei şi reduce cu 25% riscul de producere a accidentelor vasculare cerebrale.

Maladia Alzheimer, cea mai frecventă formă de demenţă întâlnită la persoanele în vârstă, se caracterizează printr-o acumulare de plăci beta-amiloide - un tip de proteine - în creier şi prin depuneri fibroase, formate de proteina tau în neuroni.

Boala provoacă pierderea progresivă şi ireversibilă a facultăţilor mintale. Maladia Alzheimer afectează aproape 36 de milioane de persoane pe plan mondial în anul 2010.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cafeaua reduce riscul de declanşare a maladiei Alzheimer.
 Vizualizări articol: 1029 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cafeaua reduce riscul de declanşare a maladiei Alzheimer0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei