Nu e femeie pe lumea asta care să nu se viseze „îmbrăcată” într-o piele perfectă. Cu voie sau fără voie, însă, comit greșeli care le „costă”. De la fumat, până la expunerea excesivă la soare, iată numai câteva exemple de obiceiuri care provoacă îmbătrânirea prematură a pielii.
1. Expunere excesivă la soare
Razele ultraviolete sunt responsabile în proporție de 80 la sută de îmbătrânirea prematură a pielii. Razele UV acționează și în profunzime, deteriorând stratul de colagen și deshidratând pielea. Crema de protecție se aplică în cantități generoase cu 30 de minute înainte de expunerea la soare. În plus, trebuie evitat să ieșiți afară din case între orele 10.00 și 16.00.
2. Fumatul
Semnele îmbătrânirii cauzate de fumat nu apar imediat, însă trebuie să vă gândiți cum veți arăta peste zece ani. Fumatul îngustează vasele capilare de la nivelul feței care, astfel, va primi din ce în ce mai puțini nutrienți. În plus, tutunul afectează colagenul și elastina, substanţe care conferă elasticitate și rezistenţă pielii.
3. Dulciurile și alimentația nesănătoasă
Toată lumea știe că pielea reflectă sănătatea organismului. O dietă bogată în grăsimi, sare și zahăr afectează producția de colagen și elastină.
4. Îngrijirea incorectă a pielii
Foarte multe tratamente cosmetice și creme sunt aplicate greșit pentru că femeile nu-și cunosc tipul de ten. Curățarea, hidratarea, exfolierea, măștile nu sunt eficiente, ba chiar pot face mai mult rău, dacă nu sunt aplicate în funcţie de tipul de ten. În ceea ce privește frecvența, curățarea și hidratarea trebuie făcute zilnic, iar exfolierea și aplicarea măștilor - săptămânal.
5. Stresul
Stresul afectează producția de sebum. Pe termen lung, el duce la apariția ridurilor de la o vârstă relativ mică. Anxietatea, depresia și lipsa somnului pot cauza, de asemenea, probleme ale pielii.
(sfatulparintilor.ro)