Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 oct 2011 - Anul XVI, nr. 237 (4835)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Trei motive pentru care este mai sănătos să găteşti în tigaie de fontă

Tigăile de fontă pot părea demodate, dar sunt foarte utile în bucătăria modernă: conduc foarte bine căldura, pot fi folosite atât pe aragaz, cât şi în cuptor şi rezistă cel puţin patru decenii. Iată în plus trei motive pentru care este mai sănătos să găteşti în tigaia de fontă, potrivit Yahoo Shine.

 

1. Poţi folosi mai puţin ulei

Luciul pe care îl au vasele de fontă arată că sunt antiaderente şi poţi folosi mai puţin ulei pentru a prepara cartofi crocanţi sau pui. Pentru a da acel luciu suprafeţei tigăii, pune un strat gros de sare şi unul de peste un centimetru de ulei şi lasă pe foc tigaia până iese fum. Goleşte apoi tigaia şi foloseşte un pumn de şerveţele de hârtie pentru a freca interiorul vasului până este complet netezit. Pentru curăţarea vaselor de fontă nu folosiţi niciodată săpun. Frecaţi cu o perie şi cu apă fierbinte şi apoi ştergeţi vasul până este perfect uscat.

 

2. Fonta nu conţine chimicale, spre deosebire de alte materiale antiaderente

Stratul de la suprafaţa interioară a vaselor antiaderente conţine perfluorocarburi (PFC), substanţe care au fost asociate problemelor la ficat, cancerului, unor probleme de dezvoltare, dar şi menopauzei timpurii. PFC-urile sunt eliberate prin fum, când tigaia este încinsă, sau pot fi îngurgitate când suprafaţa tigăii este zgâriată. Tigăile de fontă, atât cele obişnuite, cât şi cele căptuşite cu un strat de ceramică, reprezintă astfel o alternativă sănătoasă la celelalte vase antiaderente.

 

3. Gătitul în fontă conferă fier mâncării

Fonta nu eliberează substanţe chimice nocive în mâncare, dar poate elibera cantităţi de fier. Lipsa fierului este o problemă larg răspândită în toată lumea, în special în rândul femeilor. Pregătirea mâncării, în special a unui preparat acid precum sosul de roşii, într-un vas de fontă, îi poate spori conţinutul de fier cu până la de 20 de ori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei motive pentru care este mai sănătos să găteşti în tigaie de fontă.
 Vizualizări articol: 1806 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trei motive pentru care este mai sănătos să găteşti în tigaie de fontă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei