Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 sep 2011 - Anul XVI, nr. 230 (4828)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Muira Puama – o plantă ce combate impotenţa

Arborele de Muira Puama denumit şi „lemnul potenţei”, este un copac mic, care creşte în pădurile ecuatoriale din Brazilia. Este utilizat, de obicei de către amerindienii din triburile care trăiesc în preajma fluviilor Amazon şi Orinoco, părţile utilizate ale acestui copac fiind rădăcina şi scoarţa.

În limba franceză arborele Muira Puama se mai numeşte ''bois de la puissance sexuelle'', care în traducere înseamnă: „copacul puterii sexuale”. Muira puama este înainte de toate un afrodisiac natural puternic care creşte puterea sexuală, conferă o senzaţie de erotism şi dorinţă sexuală răspândită în întregul corp. De asemenea, creşte foarte mult sensibilitatea la nivelul pielii organelor sexuale.

După administrarea plantei apar senzaţii de euforie care se instalează în organism chiar după terminarea fuziunii amoroase. Spre deosebire de alte substanţe cu efecte asemănătoare, nu determină apariţia efectelor secundare (cum ar fi modificări ale tensiunii arteriale, creşterea frecvenţei cardiace, cefalee sau anxietate). Planta conţine un alcaloid (muira puamin) care este substanţa bioactivă răspunzătoare de apariţia efectelor afrodisiace, muira puama fiind utilizată timp de secole de către brazilieni datorită acestei acţiuni şi ca remediu contra impotenţei masculine. În Brazilia unele persoane folosesc pulberea de Muira Puama extern, înaintea contactului sexual pentru stimularea erecţiei.

În medicina tradiţională planta se mai utilizează în tratamentul afecţiunilor neuromusculare, gripei, problemelor menstruale şi pentru prevenirea calviţiei. Rădăcina şi fructele de muira puama mai conţin: acizi graşi esenţiali, lupeol, uleiuri volatile şi taninuri. Ca efecte putem enumera: creşte apetitul şi performanţele sexuale masculine, înlătură simptomele neplăcute ale sindromului premenstrual, puternic afrodiziac, adaptogen, antistres, revigorant, neurotonic, tonic digestiv. Muira Puama se utilizează ca adjuvant în: astenie sexuală (scăderea libidoului, tulburări de dinamică sexuală), infertilitate, astenie generală, depresie, sindrom premenstrual, stres.

Pentru a amplifica efectele acestui extraordinar afrodisiac putem utiliza în următoarea combinaţie de plante: Muira Puama (Liriosima Ovata) 200 de mg pe zi, Unicorn Root (Aletris Farinosa, rădăcina de unicorn) – 100 mg pe zi, are asupra organismului un efect similar estrogenilor, hormonii sexuali feminini, fiind deosebit de utilă în tratarea infertilităţii, frunzele de Damiana (Turnera Diffusa) – 100 mg pe zi, sunt utilizate în India încă din Antichitate pentru stimularea activităţii sexuale. Substanţele conţinute în această plantă sunt folositoare în tratarea depresiilor. Combinarea problemelor psihice cu cele sexuale este cât se poate de reală în cele mai multe cazuri, majoritatea disfuncţiilor sexuale fiind consecinţa diverselor probleme cauzate de stres, tensiune permanentă şi o viaţă dezechilibrată. Saw Palmetto (Sereona Rapens) – 100 mg pe zi, este o planta provenită de pe coastele Americii de Nord, care stimulează funcţiile ovariene şi ale prostatei. Are efect de calmare şi de îmbunătăţire a stării psihice generale. Ginseng siberian (Eleuterococcus Senticosus) – 200 mg pe zi are efecte benefice asupra organismului sub aspectul îmbunătăţirii capacităţii de adaptare a acestuia, acţiune revigorantă şi antistres.

Se recomandă ca administrarea acestor plante să se realizeze doar la recomandarea şi sub directa îndrumare a unui terapeut.

Mihai Marius MOISOIU
TERAPEUT – Terapii alternative
www.terapiacuplului.ro
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muira Puama – o plantă ce combate impotenţa.
 Vizualizări articol: 3305 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Muira Puama – o plantă ce combate impotenţa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Chiar era nevoie de acest articol? trimis de
(29 sep 2011, 12:16:18
La cat si-o baga si si-o scot reprezentatii masculini din acest judet, credeam ca sunt extrem de potenti. Nu vad rostul prezentarii unei asemenea plante.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei