joi, 12 mai 2011 - Anul XVI, nr. 110 (4708)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Astenia de primăvară - remedii la îndemână

Astenia de primăvară se caracterizează printr-o oboseală generală a organismului, surmenaj cronic, însoţită de slăbiciune fizică, fără o cauză concretă.

În lunile martie, aprilie şi mai, multe persoane cu astfel de simptome se prezintă la cabinetele terapeutice, convinse că slăbiciunea psihofizică se datorează unor afecţiuni somatice.

În realitate însă, starea de epuizare fizică şi psihică se explică prin scăderea rezervelor de vitamine şi minerale ale organismului. Încălzirea rapidă a vremii duce la producerea unor hiperfunctii uşoare ale glandei tiroide, micşorarea rezervelor de calciu şi magneziu ale organismului, având drept  consecinţă, instalarea unei stări de oboseală.

Terapeuţii ştiu că astenia de primăvară se poate prezenta sub diferite aspecte, exteriorizând simptome în plan psihic, fizic, intelectual sau sexual.

Nu este o întâmplare nici faptul că persoanele de sex feminin sunt cele mai expuse la surmenaj şi oboseală în perioada primăverii.

Terapeuţii susţin însă, că peste această stare de astenie a organismului se poate trece relativ uşor, dacă se introduc în alimentaţie o serie de suplimente naturiste, şi se apelează la exerciţii fizice zilnice moderate, plimbări în aer liber pe jos sau cu bicicleta şi exerciţii de deblocare a meridianelor energetice. La acestea se adaugă un regim alimentar sărac în făinoase şi dulciuri, dar fracţionat în patru sau cinci mese pe zi, cu un consum bogat de fructe şi legume proaspete. Dintre legume sunt recomandate în special morcovi, varza, spanacul, salata, ceapa, usturoiul şi mărarul, iar dintre fructe: caise, prune, struguri, lămâi, portocale, grapefruit, mere, sub formă de sucuri sau salată, consumate cel puţin o dată pe zi. Alte elemente importante în alimentaţie în această perioadă sunt mierea şi preparatele din miere, polen şi propolis. Administrarea de suplimente naturiste ce conţin minerale şi vitamine, în această perioadă, este de preferat să se facă adaptat fiecărui pacient, în funcţie de genul de activitate pe care îl practică şi de eventualele afecţiuni cronice asociate. Administrarea lor trebuie să se facă doar după consultarea unui terapeut şi la indicaţia acestuia.

 

Psih. Mihai MOISOIU 

psiholog – psihologie clinică

terapeut - terapii alternative

tel: 0753937223

e-mail: training.reality@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Astenia de primăvară - remedii la îndemână.
 Vizualizări articol: 1231 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Astenia de primăvară - remedii la îndemână0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei