sâmbătă, 29 ian 2011 - Anul XVI, nr. 23 (4621)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dezvoltarea echilibrului psihic la copii

DHA (acid docosahexaenoic) este un acid gras important pentru dezvoltarea şi funcţionarea normală a creierului fătului, copilului mic şi pe durata întregii vieţi. DHA este o componentă esenţială a fosfolipidelor membranei celulare umane. În primul an de viaţă creierul îşi triplează dimensiunea. DHA este unul dintre cei doi principali acizi graşi esenţiali din uleiul de peşte, cunoscuţi ca acizi graşi polinesaturaţi Omega-3. Acizii graşi polinesaturaţi se numesc esenţiali pentru că nu pot fi sintetizaţi de organism şi trebuie aduşi prin suplimente alimentare. Concentraţia cea mai mare de acizi graşi se gaseşte în fosfolipidele membranei celulei retiniene (50-60%), nervoase şi a mielinei (învelisul fibrelor nervoase). Creierul este compus în procent de 60% din grăsimi, 30% din acestea fiind DHA.
 Proprietăţile acidului docosahexaenoic: ajută la dezvoltarea inteligenţei copiilor prin îmbunătăţirea performanţelor cognitive, de concentrare şi de memorare, ajută la reducerea manifestărilor în autism, deficit de atenţie şi hiperactivitate (ADHD), schizofrenie, diskinezie tardivă, depresie, epilepsie, migrene, instabilitate emoţională, sindrom Down, fenilcetonurie (afecţiune ereditară în care aminoacidul fenilalanină nu poate fi metabolizat cauzând retardard mental), dislexie (dificultate în recunoaşterea şi înţelegerea limbajului scris), discalculie (dificultate la socotit), dispraxie (dificultate de coordonare) şi în dislalie (tulburare de vorbire provocată de retard intelectual), ajută la reducerea impulsivităţii, îmbunătăţeşte somnul, vederea şi auzul. Toate informaţiile prezentate în acest articol, trebuie utilizate sub directa îndrumare a unui specialist.

Psih.  MIHAI MOISOIU

PSIHOLOG – PSIHOLOGIE CLINICĂ
TERAPEUT - TERAPII ALTERNATIVE

Tel: 0753937223
Mail: training.reality@gmail.com

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dezvoltarea echilibrului psihic la copii.
 Vizualizări articol: 1132 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Dezvoltarea echilibrului psihic la copii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei