joi, 2 sep 2010 - Anul XV, nr. 206 (4497)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Exerciţiile fizice reduc cu 40% predispoziţia genetică pentru obezitate

Exerciţiile fizice reduc în medie cu 40% predispoziţia genetică pentru obezitate, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici de la Universitatea Cambridge, publicat marţi în revista americană Public Library of Science (PLoS), informează AFP.

Autorii acestui studiu au examinat mai multe variaţii genetice, cunoscute pentru implicarea lor în creşterea riscului de obezitate.

Oamenii de ştiinţă au identificat apoi mutaţiile pe care participanţii la acest studiu - 20.340 de persoane din oraşul britanic Norwich - le-au moştenit de la părinţii lor, estimând astfel gradul de predispoziţie genetică al voluntarilor pentru obezitate, determinat de numărul total de variaţii moştenite.

Concluzia studiului arată că cei mai mulţi dintre voluntari au moştenit de la părinţii lor între 10 şi 13 dintre acele variaţii genetice.

Cercetătorii de la Universitatea Cambridge au măsurat, cu ajutorul unui chestionar, gradul de activitate fizică pentru fiecare dintre voluntari. Ei au putut astfel să stabilească o legătură între numărul de variaţii genetice ce predispun la obezitate şi Indicele de Masă Corporală (IMC) - greutatea împărţită la pătratul înălţimii.

Astfel, oamenii de ştiinţă au putut să verifice teoria potrivit căreia un mod de viaţă activ atenuează influenţa genetică asupra IMC-ului şi a riscului de obezitate.

Ei au constatat că pentru fiecare variaţie genetică ce predispune la obezitate, se înregistrează o creştere medie a IMC-ului ce echivalează cu 445 de grame la o persoană cu înălţimea de 170 de centimetri.

Creşterea în greutate a fost mai mare la persoanele inactive comparativ cu persoanele active din punct de vedere al activităţilor fizice: în cazul indivizilor care fac sport cu regularitate, creşterea în greutate a fost de doar 379 de grame pentru fiecare varietate genetică, comparativ cu 592 de grame în cazul voluntarilor complet sedentari.

În opinia cercetătorilor britanici, fiecare variaţie genetică suplimentară multiplică riscul de obezitate de 1,1 ori. În cazul persoanelor cel mai active din punct de vedere al exerciţiilor fizice, acest risc se menţine sub 40%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Exerciţiile fizice reduc cu 40% predispoziţia genetică pentru obezitate.
 Vizualizări articol: 734 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Exerciţiile fizice reduc cu 40% predispoziţia genetică pentru obezitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei