marţi, 22 iun 2010 - Anul XV, nr. 144 (4435)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Malaria, o boală de aceeaşi vârstă cu oamenii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un nou studiu ştiinţific, în urma căruia s-a stabilit că malaria a apărut mult mai devreme decât se credea până acum, ar putea duce la elaborarea unor strategii mai eficiente prin care această boală poate fi ţinută sub control.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Imperial College din Londra au descoperit că malaria, o boală tropicală mortală, a evoluat odată cu oamenii şi a migrat odată cu strămoşii noştri atunci când aceştia au părăsit continentul african, în urmă cu 60.000 - 85.000 de ani.

Descoperirile făcute şi tehnicile utilizate în timpul studiului ar putea fi importante pentru completarea şi îmbunătăţirea actualelor strategii de control, al căror rol este acela de a reduce incidenţa malariei.

Echipa de cercetători a realizat cea mai mare colecţie de paraziţi care provoacă malarie şi, prin descompunerea ADN-ului în vederea stabilirii „vârstei” paraziţilor, au descoperit o corelaţie clară între descreşterea diversităţii genetice şi distanţa faţă de zona Africii sub-sahariene. „Descompunerea genetică a paraziţilor malariei arată un model de distribuţie geografică foarte asemănător celui aferent oamenilor. Acest lucru indică existenţa unei origini şi distribuţii geografice comune, precum şi a unei vârste comune. Descoperirea este importantă pentru că, în ciuda incidenţei şi a efectelor mortale ale malariei, s-au făcut puţine studii pentru a înţelege variaţia genetică a paraziţilor asociaţi cu această boală. Diversitatea genetică a paraziţilor malariei este esenţială pentru pericolul pe care aceştia îl reprezintă, întrucât variaţia ajută paraziţii să învingă sistemul imunitar şi să dezvolte rezistenţă la medicamentele antimalarie. Prin urmare, studiul nostru este foarte important pentru informaţiile noi pe care le aduce şi care ar putea genera strategii de control mai eficiente”, a explicat doctorul Francois Balloux, membru al Centrului Medical de Cercetare Epidemică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Malaria, o boală de aceeaşi vârstă cu oamenii.
 Vizualizări articol: 675 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Malaria, o boală de aceeaşi vârstă cu oamenii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei