luni, 24 mai 2010 - Anul XV, nr. 119 (4410)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Stresul cauzat de dificultăţile financiare, asociat cu afecţiunile mintale

Presiunea şi stresul de la locul de muncă, în timpul acestei perioade de criză economică, au condus la o creştere semnificativă a numărului pacienţilor care suferă de afecţiuni mintale, potrivit unui studiu britanic, informează bbc.co.uk.

Potrivit unui sondaj comandat de compania Mind, un britanic din 11 a mers la medicul de familie pentru a solicita tratament împotriva stresului şi a anxietăţii, în timpul perioadei de recesiune.

Dintre aceştia, 7% au declarat că le-au fost prescrise medicamente specializate, care să îi ajute să treacă peste momentele dificile.

Ultimii ani au fost destul de anxioşi, chiar şi pentru aceia care nu şi-au pierdut locurile de muncă. Mulţi dintre angajaţi nu au mai fost plătiţi pentru orele suplimentare, au lucrat mai mult şi şi-au făcut griji în legătură cu siguranţa locului de muncă.

Pentru anumite persoane, această presiune ajunge să devină incontrolabilă, iar experţii companiei Mind consideră că afecţiunile mintale vor deveni în curând principala cauză de solicitări de zile de concediu.

Sondajul, efectuat pe un grup de 2.050 de voluntari, a relevat faptul că o treime dintre aceştia lucrau în condiţii grele, iar jumătate dintre ei erau îngrijoraţi de siguranţa locului de muncă din cauza crizei mondiale.

Peste 9% dintre respondenţi au declarat că au fost la medicul de familie, ca o consecinţă directă a presiunii exercitate de stresul cauzat de problemele financiare, iar 7% dintre ei au primit medicamente specifice, precum antidepresivele, care să îi ajute să îşi revină.

Un voluntar din cinci a recunoscut că stresul cauzat la locul de muncă i-a făcut pe unii dintre ei să plângă la serviciu din cauza unei presiuni de nesuportat.

Astfel, grupul Mind le cere companiilor îmbunătăţirea condiţiilor de la locurile de muncă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stresul cauzat de dificultăţile financiare, asociat cu afecţiunile mintale.
 Vizualizări articol: 585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stresul cauzat de dificultăţile financiare, asociat cu afecţiunile mintale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei