vineri, 14 mai 2010 - Anul XV, nr. 111 (4402)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Terapii alternative

Afecţiunile intestinului subţire şi teama

În intestinul subţire se desfăşoară descompunerea hranei. Este interesantă asemănarea dintre intestinul subţire şi creier. Creierul digeră informaţiile mentale, intestinul subţire digeră aspectele materiale, substanţa.

Problemele din domeniul intestinului subţire ar trebui să ridice întrebarea, dacă omul nu analizează cumva prea mult, căci caracteristica intestinului subţire este analiza, descompunerea, pătrunderea în detalii. Oamenii cu afecţiuni ale intestinului subţire, sunt persoane critice, analitice, ce mereu au ceva de obiectat. Intestinul subţire este şi un bun indicator şi pentru teama de existenţă.

Dincolo de o accentuare prea puternică a evaluării şi valorificării, se află întotdeauna teama de existenţă, frica de a nu putea extrage suficient şi de a flămânzi. Foarte rar, se pot întâlni dezechilibre ce apar din cauza unei prea puţine capacităţi critice. Este cazul scaunelor grase (steatoree) generate de  insuficienţa pancreatică.

Unul din simptomele cele mai întâlnite ce ţin de domeniul intestinului subţire, este diareea. În cazul diareei, de cele mai multe ori,  avem o indicaţie asupra unei problematici legate de frică. Atunci când cuiva îi este frică, nu mai are timp să se confrunte analitic cu impresiile legate de acea temă şi le lasă să treacă prin el, nedigerate. În acest proces se pierde mult lichid, ce este un simbol al flexibilităţii necesare lărgirii graniţei temătoare a eului, modalitate prin care se învinge frica.

Teama este legată întotdeauna de îngustime şi de reţinere. Terapia fricii, realizată prin a da drumul, a da frâu liber, a elibera, a da drumul problemelor, a se extinde, a destinde, a deveni flexibil şi a lăsa lucrurile să-şi urmeze cursul lor, este utilizată aici cu succes.

În terapia diareei, bolnavul primeşte, în mod simbolic, acea flexibilitate de care are nevoie pentru a-şi extinde graniţele între care se încadrează teama.

Diareea, indiferent că este cronică sau acută, ne semnalizează că ne este teamă, că vrem prea mult să ne cramponăm de ceva, şi ne învaţă să dăm drumul şi să lăsăm lucrurile să îşi urmeze cursul lor.

Mihai MOISOIU
psiholog
Telefon: 0753937223
www.nearyou.eu

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Afecţiunile intestinului subţire şi teama.
 Vizualizări articol: 411 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Afecţiunile intestinului subţire şi teama3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei