Fructele amărui au efecte benefice împotriva îngrăşării şi le permit persoanelor care le consumă să îşi menţină o siluetă suplă, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii italieni, publicat recent în International Journal of Obesity, citat de dailymail.co.uk.
Cercetătorii italieni de la Universitatea din Milano au remarcat faptul că sucul de portocale roşii îi împiedică pe şoarecii folosiţi în acest experiment să se îngraşe.
În contrast, şoarecii care au primit porţii zilnice de suc de portocale dulci, o varietate mult mai populară pe plan mondial, au luat semnificativ în greutate, iar organismele lor au format depozite mari de grăsime.
Cercetătorii italieni consideră că proprietăţile benefice ale acestor fructe, cultivate în special în Italia şi în Statele Unite ale Americii, se datorează unor concentraţii ridicate de antocianină. Antocianina, un pigment roşu care conferă acestei varietăţi de portocale o culoare specifică, este un tip de antioxidant, despre care oamenii de ştiinţă afirmă că are numeroase proprietăţi curative.
Sucul de portocale roşii restricţionează capacitatea celulelor adipocite de a acumula grăsime, au afirmat cercetătorii de la Universitatea din Milano.
Celulele adipocite se găsesc în special în zona taliei şi absorb grăsimea din fluxul sangvin, având capacitatea de a o stoca şi de a o transforma în energie.